ایمپلنت ساب پریوستئال

اگر دندان‌های از دست رفته دارید، احتمالاً به کاشت دندان اندیشیده‌اید. شما ممکن است به یکی انواع مختلف ایمپلنت‌های دندانی نیاز داشته باشید. البته این بستگی به تعداد دندان‌های از دست رفته خواهد داشت. ایمپلنت دندان جایگزینی دائمی برای دندان از دست رفته خواهد بود. برای این منظور دو نوع اصلی ایمپلنت معرفی شده که شامل ایمپلنت‌های اندوستئال و ایمپلنت‌های ساب پریوستئال می‌شود. ایمپلنت‌های ساب پریوستئال در زیر لثه، اما بالای استخوان فک قرار می‌گیرند. در واقع آن‌ها مانند زین روی استخوان قرار خواهند گرفت. به همین دلیل، گاهی اوقات آن‌ها را به عنوان ایمپلنت‌های “روی استخوان” نیز می‌شناسند.

آشنایی با ایمپلنت ساب پریوستئال

ایمپلنت ساب پریوستئال با یک پایه فلزی روی استخوان‌های فک و نزدیک لثه متصل می‌شوند و زمانی قابل استفاده هستند که ارتفاع استخوان مقداری باقی مانده باشد. نام این ایمپلنت از غشای نازکی که سطح آن را می‌پوشاند، گرفته شده است. ایمپلنت‌های ساب پریوستئال در مقایسه با اندوستئال بسیار متفاوت‌اند، زیرا برای اتصال آن‌ها از یک فریم فلزی به‌جای پیچ ایمپلنت استفاده می‌کنند. همچنین ایمپلنت‌های ساب پریوستئال برای این‌که از لثه‌ها بیرون بزنند در بالا یا روی استخوان فک و زیر لثه‌ها نصب می‌گردند. فریم‌های فلزی دارای پایه‌های فلزی بوده که برای پشتیبانی از قرار دادن پروتز دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کسانی که ارتفاع استخوان کافی برای انجام ایمپلنت اندوستئال ندارند، بیمارانی هستند که نمی‌توانند از دندان مصنوعی معمولی استفاده کنند. همچنین برای پشتیبانی از قرار دادن پروتز دندان مانند بریج و روکش و… می‌توانید از ایمپلنت ساب پریوستئال بهره بگیرید.

ایمپلنت ساب پریوستئال

ایمپلنت ساب پریوستئال

تفاوت ایمپلنت ساب پریوستئال و آندوستئال

ایمپلنت‌های دندان رابط، پوشش و اندازه مدل‌های مختلفی دارند اما به‌طور کلی دارای دو نوع ساب پریوستئال و اندوستئال هستند. بسته به تشخیصی که دندانپزشک مربوطه می‌دهد شما می‌توانید از ایمپلنت‌های اندوستئال یا ساب پریوستئال استفاده کنید.

ایمپلنت اندوستئال (Endosteal)

یکی از مرسوم‌ترین و پرکاربردترین نوع ایمپلنت دندان، ایمپلنت‌های اندوستئال نام دارند. حتی می‌توان از آن‌ها به‌ جای پروتز متحرک و بریج نیز استفاده نمود. مشورت با یک متخصص جراحی لثه و کاشت ایمپلنت می‌تواند به شما در تشخیص نوع ایمپلنت‌ کمک نماید. ایمپلنت‌های اندرستئال به دلیل اثربخشی بیشتر و ایمپلنت‌های ایمن‌تر مورد توجه و استقبال بیشتری قرار گرفته‌اند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  چه تمریناتی درد مفصل گیجگاهی-فکی (TMJ) را کاهش می دهند؟

از نظر پایداری در بین انواع ایمپلنت‌های دندان، ایمپلنت اندوستئال بهترین نتیجه‌ها را داشته است. ایمپلنت‌های اندوستئال به دلیل پیچانده شدن در استخوان فک نیاز به سلامت و بافت متراکم استخوان‌های فک دارند. علاوه بر این‌ها اگر دارای یک برجستگی باریک در فک هستید ممکن است ایمپلنت اندوستئال خیلی مناسب نباشد و در این موارد ایمپلنت‌های ساب پریوستئال گزینه مناسب‌تری خواهند بود.

ایمپلنت ساب پریوستئال

ایمپلنت ساب پریوستئال

ایمپلنت ساب پریوستئال

ایمپلنت ساب پریوستئال اکثراً تک مرحله‌ای استفاده می‌شوند. همچنین محل قرارگیری آن‌ها در استخوان فک و پست فلزی برای نگه داشتن ترمیم در معرض دید قرار خواهند گرفت. نکته بسیار با اهمیت کمک گرفتن از یک متخصص یا مشاوره دندانپزشکی بوده تا طبق شرایط شما بهترین تصمیم را بیان نماید. آمار انجام ایمپلنت ساب پریوستئال اکنون خیلی کم و محدود شده است. مثلاً در موارد خاصی همچون عدم وجود ارتفاع کافی استخوان فک و یا داشتن پروتزهای مصنوعی در بین برخی بیماران از ایمپلنت ساب پریوستئال استفاده می‌شود. بنابراین پست فلزی ایمپلنت توسط لثه‌ها جهت نگه داشتن دندان مصنوعی به کار می‌روند.

اگر دچار مشکلاتی در استخوان فک هستید حتماً باید با یک دندانپزشک ماهر و با تجربه مشورت نمایید. بنابراین ایمپلنت‌هایی که به شکل چارچوب تیتانیومی کم وزن هستند برای هر بیماری به‌ صورت شخصی ساخته می‌شوند. فریم ساخته شده جایگزین استخوانی خواهد شد که از دست رفته است و به عنوان یک لنگر برای نگه داشتن روکش مصنوعی جای باز خواهد کرد. دندانپزشک از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای همچون اشعه ایکس و اسکن سه بعدی بهترین و مناسب‌ترین فریم‌ها را می‌سازد.

 درمان ایمپلنت ساب پریوستئال پروسه درمان بسیار کوتاه‌تری نسبت به نوع اندوستئال دارد. ایمپلنت‌های ساب پریوستئال در بالای استخوان قرار می‌گیرند و به استخوان فک متصل نمی‌شوند. بنابراین از ثبات یکسانی برخوردار نیستند و تنها توسط یک بافت نرمی نگه داشته می‌شوند. ایمپلنت‌های ساب پریوستئال پایداری کمتری نسبت به اندوستئال‌ها داشته اما در مقایسه با پروتزهای فاقد ایمپلنت بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرند.

ایمپلنت ساب پریوستئال

ایمپلنت ساب پریوستئال

گزینه مناسب ایمپلنت برای هر فرد چگونه تعیین می ‌شود؟

برای تشخیص بهترین گزینه و نوع ایمپلنت ابتدا باید فرد بیمار از سلامت استخوان‌ها و عدم داشتن پوکی استخوان خود مطمئن شود. آزمایشات و معاینات از ضروری‌ترین کارهایی هستند که فرد قبل از انتخاب نوع ایمپلنت باید انجام دهد. سیستم ایمپلنت‌ها در هر دو نوع یا درون استخوان یا روی استخوان قرار می‌گیرند. بنابراین اطلاع داشتن از سلامت استخوان فک برای انتخاب گزینه مناسب و با کیفیت بسیار موثر است. دندانپزشکان معمولاً برای مراجعین خود که سن آن‌ها بالاتری بوده و پوکی استخوان دارند ترمیم و بازسازی استخوان‌های فک را از طریق پیوند استخوان انجام می‌دهند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  دلایل ورم کردن فک

بنابراین نوع ایمپلنت هر شخصی بستگی به شرایط سلامتی و جسمانی خود فرد دارد. وجود یک بستر سالم و مناسب برای کاشت کمک زیادی به کیفیت ایمپلنت و ماندگاری آن خواهد کرد.

برای افزایش طول ایمپلنت ساب پریوستئال چه مراقبت‌ هایی ضروری است؟

رعایت بهداشت و مراقبت از دندان‌ها یکی از مواردی به شمار می‌رود که در طول عمر ایمپلنت ساب پریوستئال بسیار با اهمیت خواهد بود. عدم مراقبت از ایمپلنت‌ها باعث آسیب رساندن به آن‌ها شده و در برخی موارد دچار مشکلات جدی‌تر نیز می‌گردند. محل قرارگیری تجهیزات ایمپلنت در بیشتر مواقع درون لثه یا در ارتباط با آن است. بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان برای مراقبت از ایمپلنت‌ها بسیار حیاتی به حساب می‌آید. عدم نگهداری مناسب باعث التهاب لثه‌ها، تحلیل و آسیب استخوان‌ها و در نتیجه اختلال در روند ایمپلنت ساب پریوستئال و شکست فرآیند درمان می‌شود.

  آسیب رسیدن به ایمپلنت‌ها هیچ علائمی ندارند و بیمار در خود هیچ دردی را احساس نمی‌کند. در این صورت تشخیص این مشکل یا درد بسیار سخت خواهد بود. پس باید قبل از این‌که مشکل حادی پیش بیاید مراقبت‌های لازم را انجام دهید. مسواک زدن باید به صورت دقیق و با احتیاط انجام شود. سعی کنید چند میلی‌متر بالاتر از دندان‌ها و از روی لثه‌ها شروع نمایید. از فک پایین به سمت بالا و از فک بالا به سمت پایین مسواک را بکشید. شما باید هنگام تمیز کردن ایمپلنت ها با مسواک و نخ دندان تمام دقت خود را به کار ببرید. هدف نهایی از همه این مراقبت‌ها تمیز نگه داشتن محل اتصال روکش ایمپلنت به لثه است.

ایمپلنت ساب پریوستئال

ایمپلنت ساب پریوستئال

مزایای ایمپلنت ساب پریوستئال

کاشت دندان به روش ساب پریوستئال نسبت به روش اندوستئال برتری‌هایی دارد که شما را با برخی از آن‌ها آشنا می‌کنیم:

  • ایجاد لبخندی زیباتر
  • تطابق و سازگاری بیشتر با سیستم بدن
  • نتیجه پایانی دقیق‌تر و کامل‌تر
  • داشتن وجه تمایز بیشتر با دیگر دندان‌های طبیعی
  • کوتاه بودن دوره درمان و نقاهت
  • سرعت و راحتی قرارگرفتن آن
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  پروتز پارسیل؛ مزایا و معایب

معایب ایمپلنت ساب پریوستئال

همیشه در کنار مزایا ، مشکلاتی نیز در هر کاری وجود دارد. بنابراین ایمپلنت ساب پریوستئال دارای مشکلاتی نیز بوده که به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • نیاز بودن به جراحی
  • احتمال خونریزی و هرگونه عفونت
  • گران بودن هزینه ایمپلنت ساب پریوستئال نسبت به اندوستئال
  • نیاز بیشتر به مشورت با متخصصان ماهر
  • عدم ثبات و پایداری یکسان
  • حساسیت بیشتر در مقابل آسیب‌های بیرونی و ضربه
  • در صورت نداشتن دندانپزشک متخصص عدم موفقیت در کاشت
ایمپلنت ساب پریوستئال

ایمپلنت ساب پریوستئال

سوالات متداول درباره ایمپلنت ساب پریوستئال

  • آیا انجام ایمپلنت دندان ساب پریوستئال درد دارد؟

به دلیل جراحی جزئی که در کاشت دندان انجام می‌شود و به دلیل ظرافت در انجام آن مشکل خاصی به وجود نخواهد آمد. تنها رنج بیمار همان بی‌حسی موضعی است که با خوردن داروهای خفیف برطرف خواهند شد.

  • چه مراقبت‌هایی بعد از ایمپلنت دندان لازم است؟

بعد از انجام ایمپلنت دندان چندین مراقبت معمول و ساده را باید رعایت کنید. از جمله این مراقبت‌ها مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به منظور بهداشت دهان و دندان خواهند بود.

  • آیا انجام ایمپلنت ساب پریوستئال گران قیمت است؟

ایمپلنت ساب پریوستئال به دلیل متفاوت بودن قیمت تجهیزات و حساس بودن انجام آن توسط متخصصین از هزینه بیشتری برخوردار است.

جمع بندی

اگر خواهان خلق لبخندی زیبا هستید بهره‌گیری از ایمپلنت ایده و راه حل خوبی به حساب می‌آید. ایمپلنت‌ اندوستئال بسیار پایدار و مقاوم‌تر خواهد بود اما در موارد خاص باید از ایمپلنت ساب پریوستئال استفاده کنید. بیمارانی که استخوان‌های فک آن‌ها ضعیف بوده یا فاقد استخوان کافی هستند بهتر است از نوع ساب پریوستئال کمک بگیرند. همیشه برای تشخیص این‌که کدام نوع برای شما مناسب خواهد بود باید با یک متخصص جراحی لثه و ایمپلنت ماهر مشورت نمایید. عدم مراقبت و رعایت بهداشت سبب شکست فرآیند درمانی می‌شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code