ایمپلنت های دندانی تیتانیومی

اگر تعدادی از دندان های شما افتاده و یا آسیب دیده است، روش های مختلفی برای درمان وجود دارد. ایمپلنت های دندانی تیتانیومی یکی از این روش ها است. این ایمپلنت ها نتایج بلند مدت خوبی دارند و به طور کلی کیفیت زندگی شما را افزایش می دهند. البته، ایمپلنت های تیتانیومی خصوصیاتی دارند که باید آن ها را در نظر بگیرید؛ مانند محدودیت ها، هزینه ها و پیچیدگی های احتمالی. در ادامه این مقاله، بیشتر به این نوع از ایمپلنت های دندانی می پردازیم.

ایمپلنت دندانی تیتانیومی چیست؟

ایمپلنت های دندانی تیتانیومی (titanium dental Implants)، معمولا برای جایگزینی دندان های از دست رفته یا آسیب دیده به کار می روند. این نوع ایمپلنت دندانی برای کسانی مناسب است که از سلامت عمومی خوبی برخوردارند. ایمپلنت های تیتانیومی از سال 1960 مورد استفاده قرار گرفته اند و از رایج ترین انواع ایمپلنت های دندانی به شمار می آیند. به علاوه، مقاومت و عملکرد مناسبی دارند.

در موارد زیر می توان از ایمپلنت تیتانیومی استفاده کرد:

  • پوسیدگی شدید دندان
  • عفونت های دهان
  • آسیب به دندان ها ناشی از تصادف
  • به عنوان جایگزینی برای دنچر ها (dentures)
  • بیماری لثه

برخلاف روکش های دندانی که بر روی دندان های طبیعی قرار می گیرند، ایمپلنت های دندانی طی عمل جراحی در داخل استخوان فک قرار می گیرند و به طور کامل، جایگزین دندان می شوند. در پروسه ایمپلنت گذاری، روکش بر روی ایمپلنت تیتانیومی جای می گیرد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  آیا گزینه های دیگری به جز عصب کشی برای دندان وجود دارد؟

ایمپلنت های تیتانیومی به گونه ای طراحی شده اند تا دائمی باشند. اما، ممکن است پس از چند سال نیاز باشد آن ها را تعویض کنید.

ایمپلنت های دندانی تیتانیومی

ایمپلنت های دندانی تیتانیومی

تفاوت ایمپلنت تیتانیومی با ایمپلنت سرامیکی

یکی از مزایای تیتانیوم، توانایی اتصال آن به استخوان است. در واقع، ایمپلنت تیتانیومی به مرور زمان با استخوان ادغام می شود. همچنین، تیتانیوم از مقاومت خوبی برخوردار است و ایمپلنت تا سال های سال سالم باقی می ماند. به علاوه، ایمپلنت های تیتانیومی به ندرت دچار شکستگی و ترک می شود.

زمانی که روکش یا تاج بر روی ایمپلنت قرار می گیرد، دیگر نمی توانید بخش تیتانیومی ایمپلنت را رویت کنید. با این حال، ظاهر ایمپلنت های تیتانیومی مورد پسند برخی افراد نیست. از نظر ظاهری، ایمپلنت های سرامیکی برتری نسبی دارند. ایمپلنت های سرامیکی به رنگ سفید هستند و از نظر رنگ، تفاوت چندانی با روکش ها ندارند. همچنین، اگر سابقه تحلیل و عقب رفتن لثه را دارید، ایمپلنت های سرامیکی گزینه مناسب تری برای شما هستند.

البته باید توجه داشت که معایب ایمپلنت های سرامیکی به طور کلی بیشتر از ایمپلنت های تیتانیومی است. ایمپلنت های سرامیکی شکننده تر هستند و هزینه بیشتری نیز باید بابت آن ها پرداخت کرد. برخی اوقات، ایمپلنت های سرامیکی در زمان ساخت آسیب می بینند. در نتیجه، احتمال شکستگی آن ها پس از قرارگیری در دهان بیشتر است.

ایمپلنت های دندانی تیتانیومی

ایمپلنت های دندانی تیتانیومی

عوارض جانبی و پیچیدگی های احتمالی ناشی از ایمپلنت های تیتانیومی

به طور کلی، ایمپلنت های دندانی به تنهایی عوارض جانبی ندارند و پیچیدگی به وجود نمی آورند. در موارد نادر، تیتانیوم ممکن است باعث واکنش حساسیت و آلرژی شود. اگر سابقه حساسیت به فلزات را دارید، بهتر است قبل از جایگذاری ایمپلنت تیتانیومی، به فرد متخصص مراجعه کرده و تست آلرژی بدهید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  ایمپلنت اندوستئال

یکی دیگر از اتفاقات نادر، مسمومیت با تیتانیوم است که می تواند باعث التهاب و تحلیل استخوان شود. اگر بیماری یا مشکل زمینه ای داشته باشید، ممکن است ایمپلنت تیتانیومی به خوبی با استخوان فک ادغام نشود. برخی از این مشکلات و بیماری های زمینه ای عبارتند از:

  • اعتیاد به الکل
  • سرطان
  • دیابت
  • کشیدن سیگار

همانطور که باید به بهداشت دندان هایتان توجه کنید، باید از ایمپلنت های تیتانیومی نیز به خوبی مراقبت کنید. باید به صورت منظم، مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. همچنین، باید به طور منظم به دندانپزشک مراجعه نمایید و دندان هایتان را جرم گیری کنید. رعایت این نکات باعث افزایش طول عمر ایمپلنت می شود.

ایمپلنت های دندانی تیتانیومی

ایمپلنت های دندانی تیتانیومی

آیا با داشتن ایمپلنت های تیتانیومی، می توانید MRI بگیرید؟

بله، گرفتن MRI مشکلی ندارد. با این که تیتانیوم نوعی فلز است، در روند MRI مشکلی ایجاد نمی کند. البته، بهتر است قبل از عکس برداری، پزشک خود را مطلع کنید.

ایمپلنت های دندانی تیتانیومی

ایمپلنت های دندانی تیتانیومی

پروسه جایگذاری ایمپلنت تیتانیومی به چه صورت است؟

برای گذاشتن ایمپلنت های دندانی باید به دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید. البته، دندانپزشکان عمومی نیز می توانند این پروسه را انجام دهند. مراحل جایگذاری ایمپلنت تیتانیومی به صورت زیر است:

  • ابتدا، دندانپزشک متخصص ایمپلنت تیتانیومی را در استخوان فک قرار می دهد. برخی اوقات به ایمپلنت، پست (post) گفته می شود. شکل ایمپلنت مانند یک پیچ است.
  • سپس، اباتمنت (abutment) بر روی ایمپلنت قرار می گیرد. بدین ترتیب، ایمپلنت در جای خود ثابت و محکم می شود. اباتمنت به عنوان پایه ای برای روکش یا تاج عمل می کند.
  • در پایان، دندانپزشک روکش را بر روی اباتمنت می گذارد. ظاهر روکش مشابه دندان طبیعی است.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  مشکلات احتمالی ایمپلنت های دندانی

مراحل بالا، همگی در یک جلسه انجام نمی شوند. در یک جلسه، پست تیتانیومی در استخوان فک قرار می گیرد. پس از چند ماه، مراحل بعدی تکمیل می شود. بدین ترتیب، استخوان فک فرصت کافی برای بهبودی دارد.

دوران بهبودی

درست قبل از شروع جراحی جایگذاری ایمپلنت، شما تحت بی حسی موضعی قرار می گیرید. در نتیجه، حین جراحی دردی احساس نمی کنید. اگر از اضطراب دندانپزشکی رنج می برید، دندانپزشک شما را تحت بیهوشی عمومی قرار می دهد. پس از اتمام جراحی، می توانید از مسکن های ضد درد مانند ایبوپروفن، برای کاهش درد استفاده کنید.

دندانپزشک اطلاعاتی در مورد نگهداری و مراقبت از ایمپلنت دندانی در اختیار شما قرار می دهد. بهتر است از تمام دستورالعمل های دندانپزشک پیروی کنید. در شرایط عادی، می توانید 2 روز پس از انجام جراحی، به زندگی عادی خود بازگردید.

هزینه ایمپلنت های تیتانیومی

به طور معمول، ساخت ایمپلنت های تیتانیومی هزینه کمتری نسبت به ایمپلنت های سرامیکی دارد و پروسه جایگذاری آن ها نیز ارزان تر است. هزینه دقیق ایمپلنت های تیتانیومی به تعداد دندان های جایگزین شده و موقعیت آن ها در دهان بستگی دارد. در پروسه جایگذاری ایمپلنت،  باید هزینه پروسه های دیگر مانند عکس های رادیوگرافی، بیهوشی و کشیدن دندان را نیز در نظر گرفت.

کلام آخر

ایمپلنت های تیتانیومی، پرکاربرد ترین نوع ایمپلنت دندانی هستند؛ چراکه از مقاومت خوبی برخوردارند. اگر بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید، ایمپلنت های تیتانیومی تا سال های سال سالم باقی می مانند. قبل از انتخاب ایمپلنت های تیتانیومی، با دندانپزشک متخصص مشورت کنید و عوارض جانبی و پیچیدگی های احتمالی ناشی از آن را بررسی نمایید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code