هر آنچه که باید در مورد باندینگ دندان بدانید
در این نوشته می خوانید:
اگر دندانی دارید که شکسته، ترک خورده و یا رنگش تغییر کرده است، می توانید از پروسه های زیبایی دندانپزشکی مانند باندینگ دندان (dental bonding) کمک بگیرید و ظاهر لبخند خود را زیبا تر کنید. باندینگ دندان پروسه ای است که در آن دندانپزشک کامپوزیت رزینی به رنگ دندان را روی یک یا چند دندان شما قرار می دهد. این روش بسیار کم هزینه تر از دیگر پروسه های دندانپزشکی زیبایی مانند گذاشتن ونیر است.
در ادامه این مقاله، هر آنچه را که باید در مورد باندینگ دندان بدانید، برای شما شرح می دهیم و به خطرات و هزینه های این روش می پردازیم.
باندینگ دندان چیست و چگونه انجام می شود؟
پروسه باندینگ دندان آسان تر از دیگر پروسه های زیبایی دندان است. در واقع، برای انجام باندینگ دندان معمولا نیازی به بی حسی نیست؛ مگر اینکه نیاز باشد دندان پوسیده ای پر شود. همچنین، این پروسه معمولا در یک جلسه تمام می شود و لازم نیست دفعات متعدد به دندانپزشک مراجعه کرد.
برای شروع این پروسه، دندانپزشک با استفاده از یک راهنما، رنگ مناسب برای کامپوزیت رزین را انتخاب می کند؛ به طوری که رنگ رزین بسیار شبیه به دندان های طبیعی شما باشد. دندانپزشک سطح دندان های مورد نظر را کمی زبر می کند و سپس مایعی را که باعث چسبیدن عامل باندینگ به دندان ها می شود، بر روی دندان ها قرار می دهد.
در مرحله بعد، دندانپزشک کامپوزیت رزین را روی دندان ها می گذارد و شکل دلخواه را به آن ها می دهد. سپس، این ماده رزینی به کمک اشعه فرابنفش سخت و سفت می شود. در صورت نیاز، دندانپزشک پس از سخت شدن رزین، شکل آن را تغییر می دهد.
باندینگ دندان به چه منظور انجام می شود؟
باندینگ دندان برای از بین بردن نقص یا مشکلی در دندان انجام می شود. بعضی افراد برای برطرف کردن پوسیدگی، شکستگی و تغییر رنگ دندان ها از پروسه باندینگ استفاده می کنند. به علاوه، می توان از باندینگ برای بستن فاصله میان دندان ها کمک گرفت.
همچنین، می توان با انجام باندینگ دندان، دندان ها را بزرگ تر کرد. برای مثال، ممکن است دندانی داشته باشید که نسبت به بقیه کوتاه تر و کوچک تر است. می توانید از پروسه باندینگ کمک بگیرید و اندازه دندان را بزرگ تر کنید. پروسه باندینگ خیلی سریع انجام می شود. در بسیاری از موارد، حتی از بی حسی هم استفاده نمی شود. بنابراین بلافاصله پس از انجام باندینگ دندان، می توانید به روال عادی زندگی خود بازگردید.
باندینگ دندان معمولا بین 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. بسته به وضعیت دندان های هر فرد، ممکن است مدت این پروسه طولانی تر یا کوتاه تر شود.
آیا باندینگ دندان ها خطری دارد؟
پروسه باندینگ دندان ها، خطر خاصی به همراه ندارد. البته، باید به خاطر داشته باشید که کامپوزیت رزین استفاده شده در این روش، به اندازه دندان های طبیعی مقاوم نیست. به همین دلیل، امکان دارد این ماده از دندان شما جدا شود. در مقابل، در روش هایی مانند روکش گذاری، ونیر و پر کردن دندان، احتمال شکستن یا جدا شدن بسیار پایین است.
دندان باند شده ممکن است با خوردن یخ، جویدن انتهای مداد یا خودکار، جویدن ناخن ها یا گاز زدن محکم غذا یا آبنبات بشکند یا ترک بخورد. به علاوه، رزین در برابر لک شدن و تغییر رنگ خیلی مقاوم نیست. در نتیجه، اگر سیگار می کشید یا قهوه می نوشید، امکان دارد دندان باند شده شما دچار تغییر رنگ شود.
هزینه باندینگ دندان ها
بسته به محل زندگی شما، تعداد دندان های باند شده و میزان تجربه دندانپزشک، ممکن است هزینه باندینگ دندان متفاوت باشد.
آمادگی برای باندینگ دندان ها
آمادگی خاصی برای پروسه باندینگ دندان ها لازم نیست. البته، بهتر است قبل از انجام آن با دندانپزشک خود مشورت کنید و سوالات خود را از او بپرسید. اگر دندان شما پوسیدگی شدیدی داشته باشد و یا صدمه زیادی دیده باشد، ممکن است باندینگ دندان روش مناسبی برای شما نباشد. در این حالت، دندانپزشک ممکن است روکش گذاری یا ونیر را پیشنهاد دهد.
مراقبت صحیح از دندان باند شده
با مراقبت صحیح از دندان های باند شده می توانید عمر آن ها را افزایش دهید و از بروز مشکلات متعددی جلوگیری کنید. توصیه می شود که موارد زیر را انجام دهید:
- دو بار در روز مسواک بزنید و هر روز از نخ دندان استفاده کنید
- از غذا های سفت و آبنبات بپرهیزید
- ناخن های خود را نجوید
- تا دو روز پس از انجام پروسه باندینگ، از نوشیده قهوه و چای بپرهیزید
- هر شش ماه، برای جرم گیری و چکاپ به دندانپزشک مراجعه نمایید.
در صورتی که ماده باندینگ از دندان شما جدا شد، به دندانپزشک مراجعه کنید. همچنین، اگر پس از انجام پروسه احساس می کنید که دندان های شما زبر یا تیز شده اند، با دندانپزشک خود در میان بگذارید.
کلام آخر
داشتن لبخندی زیبا، باعث تقویت اعتماد به نفس می شود. اگر دندان هایتان دچار تغییر رنگ یا شکستگی شده اند و یا میان آن ها فاصله وجود دارد، یکی از روش های درمانی باندینگ دندان است. بهتر است قبل از انجام باندینگ دندان، با دندانپزشک خود مشورت کنید. دندانپزشک به شما می گوید که این پروسه برای شما مناسب است یا نه. اگر باندینگ دندان برای شما مناسب نباشد، روش های جایگزین را به شما پیشنهاد می دهد.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.