بریج دندان و کاربردهای آن

آیا شما هم جزو افرادی هستید که به تازگی دندانی را از دست داده‌اید و به دنبال راهکاری برای جایگزین کردن دندان افتاده هستید؟ بریج دندان راهکاری مناسب برای افرادی است که دندان خود را از دست داده‌اند و به دنبال پر کردن فضای خالی ناشی از آن هستند. در این روش به صورت مصنوعی جای خالی دندان‌های از دست رفته پر خواهد شد و پلی میان دندان‌ها ایجاد می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم تا بریج دندان و کاربرد آن را به شما معرفی کنیم.

بریج دندان و کاربردهای آن

بریج دندان یا پل دندان نوعی روش در دندانپزشکی بوده که فضای خالی بین دندان ها که در اثر افتادن یا از دست دادن دندان ایجاد شده را پر کرده و از حرکت دیگر دندان‌ها به سمت فضای خالی و بی نظمی دندانی در آن ناحیه جلوگیری می‌کند. اگر شما جزو آن دسته افرادی هستید که دندانی را کشیده‌اید و فاصله‌ای بین دندان‌های شما وجود دارد، بریج دندان گزینه‌ای عالی و مناسب برای شما است. بریج دندان اگر به درستی ساخته و روی لثه قرار گیرد هیچ تفاوتی با دندان اصلی فرد نداشته و دیگر افراد متوجه این تغییر نمی‌شوند.

بریج دندان چیست؟

روشی موثر و عالی جهت پر کردن فضای ناشی از دندان‌های از بین رفته یا افتاده است. بریچ دندان یا پل دندان به دسته‌ای از دندان‌ها گفته می‌شود که از نوع دندان مصنوعی بوده و بر روی لثه‌ها قرار می‌گیرد. این نوع از دندان‌ها که از نوع دندان‌های مصنوعی است می‌تواند به صورت دسته‌ای یا به صورت تکی ساخته و قرار گیرد. این روش یکی از مناسب‌ترین و عالی‌ترین روش‌ها به عنوان جایگزین روش ایمپلنت به حساب می‌آید.

همچنین بریج  به رنگ دندان ساخته شده و تشخیص آن توسط دیگر افراد به سادگی صورت نمیگیرد. بریج دندان به طور کلی به ۴ حالت انجام می‌شود که دندانپزشک پس از معاینه یکی از روش های آن را به شما معرفی می‌کند و در صورت تمایل شما آن را انجام می‌دهد. انواع بریج دندان شامل موارد زیر می‌شود:

  • بریج دندان معمولی
  • بریج دندان کانتیلور
  • بریج دندان مریلند
  • بریج دندان بر پایه ایمپلنت

موارد کاربرد بریج دندان

بریج دندان یک روش پرکاربرد و خاص در دندانپزشکی بوده که دندانپزشک پس از معاینه اولیه و در صورت تایید آن، بریج دندانی را برای پر کردن جای خالی دندان به شما معرفی می‌کند. موادی که در بریج دندانی استفاده شده است از مواد بسیار عالی و محکم بوده؛ همین امر موجب می‌شود تا طول عمر بسیار بالایی داشته و در برابر مقاومت خوبی داشته باشد.

بریج دندان نوعی روش ترمیمی و زیبایی در دندانپزشکی بوده که مناسب برای افرادی است که یک یا تعدادی دندان خود را از دست داده‌اند. این افراد برای پر کردن فضای ناشی از دندان از دست داده‌ خود می‌توانند به سراغ روش درمانی بریج بروند. نکته قابل توجه در خصوص بریج دندان، سالم بودن دندان‌های اطراف آن است. در صورتی که شما دندان خراب یا عفونی داشته باشید امکان انجام بریچ دندان برای شما نیست و قبل از این کار لازم است دندان های کناری تحت درمان و ترمیم قرار بگیرند.

بریج دندان

بریج دندان

مزایای بریج دندان

بریج دندان یا پل دندانی به دلیل کاربردی که دارد از مزایای مختلفی نیز بهره‌مند است. به عنوان مثال بریج دندان برعکس دندان‌های مصنوعی از دردسر بسیار پایینی برخوردار است. بریج برعکس دندان‌های مصنوعی ، دقیقا مشابه دیگر دندان ها با نخ دندان، مسواک و دهان شویه قابل تمیز کردن است؛ اما برای تمیز کردن دندان‌های مصنوعی باید آن را از محیط دندان خارج کرده و سپس شست‌وشو داد. بریج دندان کمک بسیار زیادی به فرم دادن دندان‌های اطراف می‌کند. به طوری که از کج شدن یا نامرتب بودن آن‌ها جلوگیری می‌کند. از دیگر مزایای استفاده از بریج دندان می‌توان به طول درمان آن اشاره کرد. طول درمان در بریج دندان بسیار کم بوده و بریج در زمان بسیار کوتاهی ساخته می‌شود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  جراحی زاویه سازی فک

شما می‌توانید با انجام بریج دندان و صرف هزینه‌ای کمتر، لبخندی زیبا را به چهره خود هدیه دهید. همچنین زیبایی دندان‌ها که به دلیل از دست رفتن دندانی دیگر از بین رفته است؛ باز می‌گردد. در این روش نیازی به جراحی جهت کاشت دندان نیست و به راحتی بریج دندان جایگزین دندان از دست رفته شما خواهد شد.

ایمپلنت؛ روشی برای جایگزینی بریج

همان طور که گفتیم بریج دندان شامل یک یا چند دندان مصنوعی است که به صورت روکش دندان تشکیل شده و در جای خالی دندان‌ها و روی دندان‌های دیگر به صورت پایه قرار می‌گیرد، اما یکی از مشکلات بریج دندان جایگزین کردن آن پس از ۱۰ سال است. یکی از روش‌های عالی و مناسب و جایگزین بریج دندان، ایمپلنت دندان بوده که افراد می‌توانند برای جایگزین کردن بریج خود به سراغ آن بروند؛ اما چرا روش ایمپلنت به عنوان جایگزین بریج برای پر کردن فضای خالی ناشی از افتادن یا از دست دادن دندان ها مناسب است؟ ایمپلنت دندان، بهترین روش برای جایگزینی دندان از رفته است که به صورت پایه تیتانیومی و سازگار با بدن، در استخوان فک کار شده و کاملا حسی شبیه دندان های طبیعی فرد خواهد داشت.  ایمپلنت باعث ماندگاری و ایجاد زیبایی لبخند تا آخر عمر برای شما می‌شود. همچنین خیال شما از بابت عمر ایمپلنت و طبیعی به نظر رسیدن آن راحت خواهد بود.

بریج دندان

بریج دندان

مشکلات و عوارض بریج دندان

بریج دندان مانند هر روش درمانی علاوه‌بر مزایای مختلفی که دارد دارای عوارضی نیز هست. به عنوان مثال برای قرار گرفتن بریج دندان باید دندان های اطراف و تکیه گاه، علاوه‌بر سالم بودن و عدم عفونت دندان، کمی تراشیده شده و آماده قرار گرفتن بریج بر روی آن باشد. همین موضوع باعث می‌شود تا شما حجم قابل توجهی از دندان‌های سالم خود را از دست دهید. از دیگر معایب استفاده از بریج دندان آسیب رسیدن به عصب دندان است. البته این موضوع بسیار نادر بوده اما می‌تواند خطرات بسیار جدی داشته باشد. همچنین اگر بریج درست قرار نگیرد باعث شل شدن و افتادن بریج و حساس شدن دیگر دندان‌ها نیز می‌شود. البته ناگفته نماند که اگر یک کلینیک معتبر و تحت نظر دندانپزشکی ماهر اقدام به انجام بریج دندان کند؛ قطعا می‌تواند تاثیر بسزایی در کیفیت و طول عمر آن داشته باشد و از عوارض نادر آن نیز کاملا در امان خواهید بود.

پرسش های متداول

  • آیا بریج دندان با درد همراه است؟

هنگامی که مراحل و روند درمان این روش آشنا شوید خواهید دید که بریج دندان کاملا بدون درد بوده و در طول درمان هیچ دردی حس نمی‌شود.

  • ایمپلنت دندان انجام دهیم یا بریج دندان؟

اگر به دنبال روشی مادام‌العمر برای جایگزین دندان‌های از دست رفته خود باشید؛ ایمپلنت دندان توصیه می‌شود. به طور کلی ایمپلنت مزایای بسیاری دارد اما در مقابل بریج دندان نیز گزینه‌ای مناسب خواهد بود. بریج دندان نسبت به ایمپلنت هزینه کمتری داشته و طول درمان کمتری دارد.

  • هزینه بریج دندان چقدر است؟

عوامل مختلفی چون تعداد روکش، جنس روکش، کلینیک محل انجام و… مواردی هستند که روی قیمت بریج تاثیر مستقیم دارند. بنابراین قیمت بریج دندان پس از نظر اصلی دندانپزشک محاسبه خواهد شد.

  • طول عمر بریج دندان چقدر است؟

برای تعیین طول عمر این روش باید فاکتورهای مختلفی از جمله جنس بریج مورد بررسی قرار گیرد اما به طور کلی باید گفت که تقریبا طول عمر آن حدود 10 سال است.

بریج دندان

بریج دندان

بریج دندان یا ایمپلنت دندان؛ کدام مناسب تر است؟

بریج دندان و ایمپلنت دندان دو روش برای جایگزینی دندان از دست رفته برای بیماران است. این دو روش هر کدام محاسن و معایبی دارند. دندانپزشک متخصص طبق ایده بیمار و بررسی شرایط کلی وی، یکی از این دو روش را به او پیشنهاد خواهد داد. با توجه به اینکه برخی افراد از نبود دندان‌های پیشین خجالت می‌کشند و یا حتی اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند؛ بریج دندان و ایمپلنت دندان می‌توانند دو روش عالی برای جایگزینی دندان طبیعی باشند؛ اما سؤالی که پیش می‌آید این است که بریج دندان یا ایمپلنت دندان؛ کدام مناسب‌تر است؟

بریج دندان

بریج دندان

ایمپلنت دندان، جایگزین دندان های از دست رفته

ایمپلنت دندان بهترین روش جایگزین دندان‌های از دست رفته است. در این جایگزینی یک روکش مصنوعی همراه با پایه (ریشه) بوده که در استخوان فک در طی یک جراحی قرار میگیرد و حس دندان طبیعی را به افراد می‌دهد. انجام ایمپلنت دندان در علم دندانپزشکی، یک راه حل درمانی برای پرکردن جای خالی دندان از دست رفته است. ایمپلنت دندان شامل پایه ایمپلنت و روکش ایمپلنت می‌شود. پایه کوچک که همانند پیچ است در فرآیند قراردادن ایمپلنت در لثه، به عنوان ریشه قرار می‌گیرد. سپس متخصص با قراردادن روکش دندان روی این میله مراحل قراردادن ایمپلنت را تکمیل می‌کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  التهاب پالپ دندان (پالپیت) چیست؟

پایه پیچ مانند ایمپلنت در استخوان فک فرو می‌رود و یک پایه ثابت بدون حرکت را حاصل می‌شود. یکی از دلایلی که ایمپلنت دندان را به دندان طبیعی نزدیک می‌کند همین پایه پیچ مانند است. روکش ایمپلنت همانند تاج واقعی دندان عمل می‌کند و استحکام لازم را دارد. متخصصان دندانپزشکی قادر هستند تا با انجام ایمپلنت برای بیماران، از بسیاری از ناهنجاری‌هایی که در صورت عدم وجود دندان ایجاد شده پیشگیری نمایند. ایمپلنت‌ها با موادی ساخته می‌شوند که کاملاً با ساختار بدن سازگاری دارند. این مواد همچون تیتانیوم و زیرکونیا از بهترین مواد برای ایمپلنت هستند.

بریج دندان

بریج دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان در ایمپلنت و بریج چگونه است؟

قبل از ایمپلنت دندان، متخصص، بهداشت دهان و دندان بیمار را مورد بررسی قرار می‌دهد؛ زیرا مهم‌ترین عامل در نگهداری و دوام ایمپلنت رعایت بهداشت دهان و دندان است. ایمپلنتولوژیست به بیمارانی که به تازگی ایمپلنت انجام می‌دهند نکاتی را گوش‌زد می‌کند؛ برای دوام زیبایی دندان‌هایشان و عدم تجمع باکتری‌ها در دهان بهداشت دهان و دندان رعایت کنند. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در افرادی که ایمپلنت انجام داده‌اند در نهایت موجب شکست ایمپلنت می‌شود.

بهترین کار جهت رعایت بهداشت دهان و دندان دو بار مسواک‌زدن در شبانه‌روز است. استفاده از خمیردندان مناسب ایمپلنت مانند خمیردندان‌های ضدسایش می‌تواند در دوام ایمپلنت مؤثر باشد. نخ دندان‌هایی مخصوص ایمپلنت وجود دارند که کمک شایانی در پاکیزه‌کردن میان دندان‌ها می‌کند. استفاده از دهان‌شویه نیز برای تمیزکردن محیط دهان و دندان افراد بسیار مناسب است.

 استفاده از بریج دندان نیز مانند ایمپلنت دندان نیازمند رسیدگی و رعایت نکات بهداشتی بوده که بسیار اهمیت دارند. همان گونه که دندان‌های بریج‌‌شده تشابه زیادی به دندان‌های طبیعی دارند، نحوه رسیدگی به بهداشت آن‌ها نیز مانند یکدیگر است. برای رعایت بهداشت دهان و دندان در بریج باید افراد علاوه بر رسیدگی‌های منظم مانند مسواک و نخ‌دندان، از دهان‌شویه‌ها استفاده کرد. علاوه بر تمام این موارد دندانپزشک باید هر شش ماه یک بار دندان‌های بریج یا ایمپلنت ‌شده را معاینه کند. اگر طی این معاینه دندانپزشک در دندان‌های فرد بیمار نشانی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ببیند آن را به بیمار گزارش می‌دهد.

بریج دندان

بریج دندان

مقایسه بریج دندان و ایمپلنت

بریج دندان و ایمپلنت در حال حاضر دو روش عالی برای پرکردن جای خالی دندان‌های از دست رفته هستند. مقایسه بریج دندان و ایمپلنت به بیماران این امکان را می‌دهد که تمام ویژگی‌های دو روش را زیر نظر داشته باشند. همچنین افرادی که بین انتخاب این دو روش سردرگم مانده‌اند می‌توانند بهتر تصمیم‌گیری کنند. این دو روش در مواردی همچون روش پیاده‌سازی، شرایط مناسب، رعایت بهداشت، دوام، هزینه، حس جویدن و صحبت‌کردن با هم تفاوت دارند. در انجام بریج دو دندان در طرفین جای خالی، تراش می‌خورند اما در ایمپلنت این اتفاق نمی‌افتد.

سلامت دندان‌های بیمار و همچنین سلامت کلی بیمار در انجام روند ایمپلنت دارای اهمیت است؛ اما بیماری که بریج انجام می‌دهد ممکن است پرکردگی‌های بسیاری در دندان‌هایش مشاهده ‌شود. بهداشت دندان بریج شده در دوام آن مؤثر است اما رسیدگی به آن کمی دشوار خواهد بود. رعایت بهداشت در دندانی که ایمپلنت ‌شده تفاوتی با دندان طبیعی ندارد و از این جهت حائز اهمیت است. ماندگاری دندان جایگذاری ‌شده یکی از مهم‌ترین فاکتورهای مورد نظر بیماران و دندانپزشکان بوده که اهمیت ویژه‌ای دارد. ایمپلنت دندان از نظر دوام و طول عمر روشی مادام العمر محسوب میشود و در صورت رعایت بهداشت صحیح، فرد درمانی دائمی را انجام داده است، این مورد در مورد بریج های دندانی صادق نیست؛ همین امر یکی از اصلی ترین دلایل محبوبیت ایمپلنت محسوب میشود. همچنین ایمپلنت ها از نظر ظاهر و حس حین جویدن، کاملا مشابه دندان های طبیعی فرد رفتار میکنند.

بریج دندان

بریج دندان

تفاوت هزینه و طول عمر بریج دندان و ایمپلنت

همان طور که اشاره شد، دندان‌هایی که بریج شده‌اند در بهترین حالت بین 5 الی 15 سال دوام دارند؛ اما دندان‌های ایمپلنت با رعایت شرایط مراقبتی توسط بیمار تا آخر عمر برای فرد باقی می‌مانند. این دو روش برای جایگزینی دندان از دست رفته در جهت سهولت جویدن و تکلم آسان نیز انجام می‌شوند. دندان بریج‌شده و ایمپلنت در این دو مورد هیچ مشکلی ندارند. هزینه می‌تواند از عواملی باشد که تعیین می‌کند برای یک بیمار طبق بودجه مالی که دارد چه روشی برای جایگزینی جای خالی دندان مناسب است.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  فک نامتقارن چیست؟

هزینه انجام بریج دندان نسبت به ایمپلنت ارزان‌تر بوده و تعویض آن امکان‌پذیر خواهد بود. یکی از عواملی که موجب طول عمر بیشتر ایمپلنت نسبت به بریج دندان‌ شده، جنس مواد تشکیل دهنده آن است. پایه پیچ مانند ایمپلنت که درون بافت لثه (استخوان فک) قرار می‌گیرد و معمولا از جنس تیتانیوم میباشد، همانند دندان طبیعی عمل می‌کند. بریج دندان بافت ساده‌ای دارد که امکان شکستن آن در اثر عوامل مختلف وجود دارد. استفاده از ایمپلنت موجب سالم ماندن لثه و محیط دهان می‌شود و از تحلیل لثه و تغییر فرم صورت بیمار جلوگیری میکند.

بریج دندان

بریج دندان

آیا بریج دندان و ایمپلنت به دندان های کناری آسیب می رسانند؟

انجام بریج دندان برای بیمار با تراش‌دادن دندان‌های اطراف انجام می‌شود تا ثابت و محکم قرار گیرد. یعنی قسمتی از سطح دندان های تکیه گاه کناری برای قرارگیری صحیح روکش لازم است توسط دندانپزشک تراشیده شوند و این امر میتواند موجب حساس شدن دندان های کناری شود؛ بنابراین با انجام بریج، دندان‌های اطراف که پایه قرار گرفته‌اند، هر چند که سالم باشند باید تراشیده شوند؛ اما در انجام ایمپلنت نه تنها دندان‌های دیگر آسیب نمی‌بینند بلکه جنس مواد تشکیل‌دهنده آن نهایت سازگاری با بافت بدن انسان را دارد. ایمپلنت هیچ عوارض خاصی ندارد و همانند دندان طبیعی شخص است.

آیا بریج دندان و ایمپلنت در تحلیل استخوان فک تأثیر دارند؟

جای خالی دندان‌هایی که از دست رفته‌اند تأثیر مستقیمی بر تحلیل استخوان فک دارند. عوامل مختلفی در تحلیل استخوان فک دخیل هستند اما بیشترین علت آن جای خالی دندان در فک است. قرارگیری صحیح دندان‌ها در دهان به رشد و ساختار صحیح استخوان فک کمک می‌کند. اگر فرد دندان از دست رفته داشته باشد، استخوانی که ریشه دندان را در بر می‌گیرد تحریک نشده و در نهایت رشد آن مختل خواهد شد. بریج دندان و ایمپلنت با پرکردن جای خالی دندان از دست رفته به تداوم حالت طبیعی فک کمک می‌کنند. خصوصاً ایمپلنت دندان که از پایه ای مانند ریشه دندان تشکیل ‌شده است.

بریج دندان

بریج دندان

کلام آخر

بریج دندان یا ایمپلنت دندان دو روش کاربردی برای جایگزینی جای خالی دندان‌های از دست رفته هستند که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. داشتن جای خالی دندان در افراد علاوه بر تأثیرات منفی بر اعتماد به نفس، روی تحلیل استخوان فک، مشکلات لثه و دندان‌ها و سلامت دهان تأثیرگذار است. خوشبختانه رفع این مشکل با روش‌های درمانی بریج و ایمپلنت امکان‌پذیر خواهد بود. برای برخی افراد با توجه به شرایطی که دارند بریج دندان و برخی ایمپلنت دندان مناسب‌تر است؛ اما با این حال انجام ایمپلنت دندان دوام بیشتری نسبت به بریج دندان دارد و بهترین روش برای پر کردن فضای خالی ناشی از، از دست دادن دندان ها است.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code