دیابت در درمان ایمپلنت چه تأثیری دارد؟

آیا با بیماری دیابت آشنا هستید؟ دیابت آن دسته از بیماری‌هایی است که زندگی را بسیار سخت و مشکل می‌کند. یک بیماری ساده در افراد مبتلا به دیابت دو چندان می‌شود. افراد مبتلا به دیابت همواره نگران سلامتی خود هستند و حتی به سختی می‌توانند برای دندان از دست رفته خود جایگزینی پیدا نماید. برای استفاده از ایمپلنت تفاوت‌هایی میان یک فرد سالم و فردی که دیابت دارد و قند خون آن کنترل می‌شود وجود خواهد داشت. باید بدانید کسانی که از بیماری دیابت رنج می‌برند نباید ناامید از درمان ایمپلنت خود باشند. اطلاعات کافی درباره دیابت و اینکه دیابت در درمان ایمپلنت چه تأثیری دارد شما را از نگرانی و سردرگمی خارج می‌کند.

دیابت چیست؟

دیابت در کل دنیا به خصوص در کشورهای توسعه یافته بسیار شیوع پیدا کرده است. قند خون در فرد مبتلا به درستی مصرف نمی‌شود و تولید انرژی اتفاق نمی‌افتد. به عبارت دیگر انسولین توسط پانکراس در خون ترشح و تولید نمی‌گردد یا سلول‌های گیرنده، انسولین را نمی‌توانند جذب کنند. دیابت تنها در اثر مصرف غذاهای شیرین به وجود نمی‌آید. وراثت، غذاهای ناسالم، خوردن غذاهای چرب و… از جمله مواردی است که سبب بروز دیابت در انسان می‌گردد. در ادامه به شما انواع دیابت را معرفی می‌کنیم اما باید دانست که همه آن‌ها در یک چیز (بالا رفتن سطح قندخون) با یکدیگر مشترک‌ هستند.

  • دیابت نوع اول:

دیابت نوع اول دیابتی است که در سنین پایین‌تر، کودکی و نوجوانی به وجود می‌آید این نوع دیابت را وابسته به انسولین و گاهی دیابت شیرین می‌گویند. علت بروز آن زمینه‌های ژنتیکی و وراثتی است. پانکراس، انسولین را به طور طبیعی در خون تولید و ترشح نمی‌کند. بنابراین فرد مجبور می‌شود تا با تزریق انسولین میزان قند خون را کنترل نماید.

  • دیابت نوع دوم:

دیابت نوع دوم دیابتی است که اکثراً افراد بزرگسال بالای 30 تا 40 سال را درگیر می‌کند. علاوه بر وراثت عوامل اکتسابی دیگری هم زمینه ساز به وجود آمدن این نوع از دیابت هستند. وراثتی بودن دیابت باعث انتقال آن از نسلی به نسل بعدی خواهد شد. گاهی نیز افراد به دلیل خوردن غذای نامناسب که حاوی مقدار زیادی قند و شیرینی است یا افرادی که الکلی هستند به دیابت اکتسابی دچار می‌شوند. از دیگر زمینه‌های ابتلا به دیابت زمان بارداری خواهد بود که برخی بعد از بارداری درمان شده و برخی همچنان این بیماری را با خود به همراه خواهند داشت. نکته بسیار مهم این است که کودکان متولد شده از این مادران احتمال درگیر شدن به دیابت بیشتری دارند.

تاثیر دیابت در درمان ایمپلنت

تاثیر دیابت در درمان ایمپلنت

چرا دیابت در ایمپلنت دندان بسیار تأثیرگذار است؟

گلوکز قندی است که بعد از هضم غذا آزاد و منبع اصلی انرژی و عملکرد سلول‌ها به حساب می‌آید. حال دیابت تأثیر مستقیم بر تنظیم گلوکز دارد. همیشه باید یک مقدار مشخصی گلوکز در خون باشد زیرا کم و یا زیاد بودن آن باعث ایجاد بیماری در بدن خواهد شد. انسولین عامل تنظیم کننده گلوکز در خون محسوب می‌گردد که در صورت نیاز این ماده ترشح می‌شود. بنابراین افراد در اثر درگیر شدن با دیابت (هر دو نوع دیابت) دچار اختلال عملکرد انسولین خواهند شد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  ایمپلنت اندوستئال

در دیابت نوع اول، تولید انسولین در پانکراس کند و یا متوقف می‌شود. فرد مبتلا برای جبران آن باید به صورت روزانه انسولین تزریق نمایند و یا داروهای هورمون خارجی مصرف کنند. در نوع دوم پانکراس به اندازه نیاز بدن انسولین تولید نمی‌کند. همچنین به انسولین موجود در خون پاسخ کافی نمی‌دهد. دیابت نوع دوم رایج‌تر از نوع اول است. ترمیم نشدن زخم از مشکلاتی است که افراد مبتلا به دیابت از آن رنج می‌برند که همین موضوع باعث ایجاد مشکلاتی در روند ایمپلنت هم خواهد شد.

بعد از کاشت ایمپلنت مدتی زمان لازم است تا ایمپلنت با استخوان ادغام و سپس محکم شود. بنابراین داشتن دیابت باعث کند شدن روند بهبود می‌شود. ورزش کردن، داروها و رژیم غذایی مناسب دیابت را در افراد کاهش می‌دهد و شانس درمان ایمپلنت را افزایش خواهد داد.

تاثیر دیابت در درمان ایمپلنت

تاثیر دیابت در درمان ایمپلنت

چه مشکلاتی برای ایمپلنت افراد دیابتی وجود دارد؟

آیا واقعاً ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی غیر ممکن بوده یا مشکلاتی را به وجود می‌آورد؟ کم شدن انسولین در بدن این افراد و عدم تجزیه و هضم کربوهیدرات‌ها میزان قند خون را بالا برده و باعث ایجاد اختلال در درمان ایمپلنت می‌شود. داشتن دیابت عملکرد همه اعضای بدن را مختل می‌کند و با ایجاد پلاک در اطراف دندان باعث افزایش باکتری خواهد شد. بنابراین، ایمپلنت دندان ممکن است در افراد با قند خون بالا کمی مشکل و خطرناک باشد و با شکست روبه رو شود.

افرادی که دارای بیماری دیابت هستند اگر آن را کنترل نکنند با مشکلاتی فراتر در طی درمان با ایمپلنت روبه‌رو خواهند شد. زیرا ایمپلنت در استخوان فک کاشته می‌شود و عدم بهبود آن باعث ایجاد عفونت، قارچ و باکتری در آن محل خواهد شد. به همین خاطر ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی کمی دشوار است و ریسک دارد. اما اگر به توصیه‌های دندانپزشک خود عمل کرده و ایمپلنت را تحت نظر یک متخصص انجام دهید تا حد بسیاری به روند درمان خود کمک خواهید کرد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  روش های جایگزین ایمپلنت دندان برای دندان های از دست رفته

لازم به ذکر است که این فرآیند برای افرادی که دیابت خود را کنترل می‌کنند، مشکلات بسیار کمتری را به وجود می‌آورد. شایان ذکر است که افراد دیابتی باید قبل از جراحی با دندانپزشک خود درباره این موضوع مشورت نمایند. متخصص ایمپلنت با توجه به اینکه این اشخاص در گروه دیابت کنترل شده‌ یا کنترل نشده هستند، امکان درمان را پیش‌بینی خواهند کرد.

تاثیر دیابت در درمان ایمپلنت

تاثیر دیابت در درمان ایمپلنت

کاشت ایمپلنت افراد دیابتی چگونه امکان پذیر است؟

اگر بیماران، دیابت و درجه آن را مشخص و کنترل نکنند مسلماً با خطراتی روبه‌رو خواهند شد و احتمال عدم بهبود در کاشت را به دنبال دارد. کنترل فشار خون، قند خون و اختلالات قلبی از جمله مواردی است که قبل از جراحی بررسی می‌شود. انجام این کارها سبب مشخص شدن وضعیت فرد مورد نظر شده و تصمیم را برای دندانپزشکان آسان‌تر می‌نماید. بررسی‌های انجام شده باعث می‌شود تا خطری افراد را تهدید نکند. پس از تأیید شدن توسط دندانپزشکان، بیماران دیابتی هم مانند دیگر افراد عادی خواهند بود و جای هیچ نگرانی باقی نمی‌ماند.

اگر میزان قندخون هر شخصی از حالت نرمال آن خارج باشد به احتمال زیاد دچار دیابت شده و باید در صدد کنترل و درمان آن باشد. ترمیم پوست و جای زخم در این افراد به شدت کند و ضعیف عمل می‌کند و گاهی نیز به عفونت و التهاب منجر خواهد شد. در صورتی که هیچ اقدام کنترل کننده‌ای دنبال نشود، شانس موفقیت در انجام ایمپلنت بیماران دیابتی کاهش می‌کند. ممکن است، پس از مدتی ایمپلنت برگشت کرده و شخص پروتز خود را از دست بدهد. دیابت یک بیماری خاموش در بدن به حساب می‌آید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  نمایان شدن ریشه دندان

اکثر افراد مبتلا به دیابت حتی از بیماری خود بی‌خبرند. در این افراد که دیابت تحت کنترل نیست احتمال شکست کاشت ایمپلنت وجود دارد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم حتما قبل از انجام ایمپلنت دندان دیابت خود را چک کنید مخصوصاً افرادی که به صورت ارثی در خانواده این مشکل را دارند. پروسه درمان بین 3 تا 5 ماه طول می‌کشد و در این مدت میزان موفقیت یا عدم موفقیت مشخص خواهد شد.

افراد مبتلا به دیابت باید پس از ایمپلنت برخی موارد را رعایت کنند به عنوان مثال باید در این زمان دیابت خود را مدیریت کرده تا مشکل خاصی به وجود نیاید. برای کم شدن خطر در طی این چند ماه ترمیم و عدم ایجاد عفونت و التهاب در لثه‌ها باید به صورت مستمر میزان قند خون کنترل شود. ناگفته نماند که بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه‌های مخصوص و مصرف داروهای آنتی بیوتیک و آنتی باکتریال باعث تسریع در روند بهبود خواهند شد.

تاثیر دیابت در درمان ایمپلنت

تاثیر دیابت در درمان ایمپلنت

نتیجه گیری

قبل از انجام کاشت ایمپلنت حتماً از میزان قند خون خود آگاهی کامل داشته باشید. افراد بیمار با رعایت کردن یک سری اصول و نکات قبل و بعد از ایمپلنت می‌توانند مانند افراد عادی این کار را انجام دهند. در پاسخ به سوال دیابت در درمان ایمپلنت چه تأثیری دارد باید گفت که اگر افراد تحت درمان و کنترل قند خون خود باشند، روند درمان ایمپلنت مانند افراد عادی خواهد بود. طبق آمار و ارقام افراد مبتلا به دیابت حدود 95% کاشت دندان موفقیت آمیزی را پشت سر می‌گذارند. حتی با کنترل آن این درصد بیشتر نیز خواهد شد. تهیه دهانشویه مناسب و رعایت بهداشت دهان و دندان هم به روند بهبود کمک زیادی می‌کند.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code