لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

آیا تا به حال اصطلاح لیفیت سینوس را شنیده یا کاربرد آن را می‌دانید؟ گاهی اوقات لیفت سینوس به عنوان یکی از آمادگی‌های پیش از کاشت ایمپلنت دندان از الزامات خواهد بود. بالا کشیدن سینوس که به آن لیفت سینوس نیز می‌گویند نوعی عمل جراحی به حساب می‌آید. انجام لیفت سینوس قبل از ایمپلنت به منظور مستحکم شدن بافت  استخوانی برای پشتیبانی از کاشت دندان استفاده می‌شود. لیفت سینوس برای کسانی‌که تراکم استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت ندارند این عمل یک ضرورت محسوب می‌گردد.

بالا کشیدن سینوس یا لیفت سینوس به چه معناست

لیفت سینوس در واقع نوعی عمل جراحی است. انجام این عمل سبب محکم شدن استخوان فک، ایجاد استخوان کافی برای کاشت دندان و همچنین افزودن مواد پیوندی استخوان می‌شود. یکی از معضلاتی که باعث خواهد شد ایمپلنت دندان با موفقیت انجام نگیرد، عدم برخورداری از استخوان کافی خواهد بود. بنابراین بدون پیوند استخوان در این افراد مسلماً پروسه کاشت به خوبی پیش نخواهد رفت. می‌توان گفت که لیفت سینوس یکی از معتبرترین راه‌ها برای ایجاد استخوان کافی و مستحکم قبل از ایمپلنت به حساب می‌آید.

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

لیفت سینوس چند نوع دارد؟

لیفت سینوس بسته به شرایط استخوان فک فرد مورد نظر داشته و در حالت کلی به 2 صورت انجام خواهد شد:

1)            لیفت سینوس به روش بسته

لیفت سینوس به روش بسته بیشتر مناسب کسانی است که به صورت عمودی حدود ۲ میلی‌متر یا کمتر تحلیل استخوانی دارند. دندانپزشک مربوطه در این حالت پودر استخوان را از طریق سوراخی که توسط دریل مخصوص در زیر سینوس‌ها ایجاده کرده تزریق می‌نماید. باید توجه داشت که نباید هیچ یک از ابزارآلات دندانپزشکی به این سینوس‌ها برخورد کنند. ایجاد عفونت و پارگی سینوس‌ها از عواقب برخورد این تجهیزات به سینوس‌ها خواهند بود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  ایمپلنت ساب پریوستئال

زمان انجام لیفت بسته در مقایسه با روش باز از مدت و هزینه کمتری برخوردار بوده و علاوه بر آن کمی تهاجمی‌تر نیز خواهد بود. تنها ایرادی که می‌تواند داشته باشد این است که عیب و ایراد آن در روز انجام جراحی اصلاً قابل تشخیص نیست.

2)            لیفت سینوس به روش باز

در این روش اگر بیمار قبل از کاشت ایمپلنت به استخوانی حدود ۵ میلی‌متر نیاز داشته باشد برای او لیفت سینوس را به روش باز انجام خواهند داد. در این روش سینوس‌ها توسط برشی که جراح در بافت لثه‌ها ایجاد می‌کند به سمت بالا کشیده شده و دندانپزشک درون آن‌ها را با پودر استخوان پر می‌نماید. می‌توانید در روش سینوس لیفت باز همزمان کاشت ایمپلنت را نیز انجام دهید. برخلاف لیفت سینوس بسته، موفقیت یا عدم موفقیت این جراحی در همان روز اول قابل شناسایی است. همچنین هیچ‌گونه محدودیتی برای اضافه کردن استخوان وجود ندارد.

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

کاربردهای لیفت سینوس چیست؟

قطعاً لیفت سینوس کاربرد‌های فراوانی دارد. مثلاً اگر بیماری از استخوان فک آرواره بالایی کم قطر و ارتفاع نامناسبی برخوردار باشد کاش ایمپلنت او با مشکلاتی مواجه خواهد شد. همچنین اگر فرد مورد نظر تراکم استخوانی خوبی در ناحیه سینوس و فک نداشته باشد باز هم کاشت دندان موفقیت‌آمیز پیش نمی‌رود. داشتن چنین علائمی ایجاب می‌کند تا به یکی از روش‌های باز یا بسته لیفت سینوس انجام گردد. عمل لیفت سینوس به منظور پرشدن بخش‌های تحلیل رفته استخوان‌های فک توسط حفره‌های سینوسی قبل از ایمپلنت دندان صورت می‌پذیرد.

در ابتدا باید سینوس را به سمت بالا کمی حرکت دهند. سپس یک فضای کافی در ناحیه سینوس‌ها برای استخوان به‌وجود می‌آید که با موارد پیوند استخوان پر خواهد شد. نهایتاً باعث می‌شود تا تراکم استخوان فک بالا به حد متعادلی برسد تا بتوان ایمپلنت دندان را انجام داد.

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

خطرات و عوارض ناشی از لیفت سینوس

مشکلاتی که از انجام لیفت سینوس به‌وجود می‌آیند بسیار کم و محدود خواهند بود. با این وجود در تمام کار‌ها احتمال درصدی خطر و عوارض وجود خواهند داشت که به برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

  •     عفونت کردن سینوس

خطر مبتلا به عفونت بعد از هر جراحی مخصوصاً در صورت رعایت نکردن بهداشت وجود خواهد داشت. درصد ابتلا به عفونت سینوس بعد از انجام جراحی لیفت سینوس بسیار اندک است اما با این وجود نیاز به مراقبت دارد. تجهیزات و ابزارآلاتی که در طی عملیات مورد استفاده قرار می‌گیرند عامل اصلی ایجاد عفونت خواهند بود.

  •      تجمع خون در زیر چشم و تغییر رنگ زیر چشم

این تجمع خون پس از جراحی به دلیل عدم مراقبت بیمار از دهان یا ایجاد آسیب به عروق خونی بعد از جراحی یا در حین آن است. نوعی توده‌های لخته شده خون بیشتر در خانم‌های مسن‌تر که علت آن عبور خون از دیواره رگ‌ها و اجتماع آن‌ها در سلول‌ها است دیده می‌شوند. با این حال جای نگرانی نیست و بعد از دو هفته این قسمت به حالت طبیعی خود باز خواهد گشت. بنابراین این عارضه هیچ‌گاه سلامتی فرد را تهدید نمی‌کند و تنها ظاهر را برای مدت کوتاهی درگیر می‌نماید.

  • احتمال سوراخ شدن بخشی از غشای سینوس در حین جراحی
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  پالپکتومی چیست؟

از میان تمام مشکلات احتمالی که ممکن است به‌وجود آیند خطر سوراخ شدن غشا سینوس بارزترین آن‌ها خواهد بود. جراح مربوطه در صورت مواجه شدن با این اتفاق باید بتواند خونسردی خود را حفظ کرده و غشا را ترمیم نموده و بخیه بزند. اگر دندانپزشک قادر نباشد که غشای سوراخ شده را در همان زمان ترمیم نماید ادامه جراحی تا خوب شدن غشا به وقتی دیگر موکول می‌شود.

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

  • ترشح نوعی چرک از زخم

ایجاد عفونت در سینوس باعث ترشحاتی خواهد شد که عموماً به آن چرک گفته می‌شود. ترشح چرک را می‌توان با روش‌های گوناگون و ساده همچون مصرف آنتی بیوتیک و رعایت بهداشت دهان و دندان کنترل و از آن پیشگیری کرد. بنابراین مواجه شدن با این اتفاق نیز جای نگرانی برای شما ندارد.

  • عدم موفقیت در انجام ایمپلنت

مواجه شدن با این خطر بسیار کمیاب بوده و این مشکل حتی ممکن است زمانی‌که بدون جراحی لیفت سینوس روی فک طبیعی نیز ایمپلنت انجام می‌شود، رخ داد.

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

چه زمان قبل از ایمپلنت شخص به لیفت سینوس احتیاج دارد؟

هر چقدر تراکم استخوان در فک بیشتر و کیفیت و حجم استخوان بالاتر باشد قطعاً کاشت دندان موفق‌تری خواهیم داشت. یعنی در کل موفقیت یا عدم موفقیت ایمپلنت دندان به تراکم، حجم و کیفیت استخوان‌ها بستگی دارد. موارد نام برده شده بسیار با اهمیت بوده زیرا ایمپلنت‌ها برای تکیه به پایه‌های محکمی همچون استخوان‌ها نیازمند هستند. سمت عقب فک بالا یکی از بخش‌هایی به‌حساب می‌آید که انجام ایمپلنت دندانی در آن قسمت سخت‌تر است. مهم‌ترین دلیل آن نیز نزدیک بودن به سینوس‌ها و حجم و تراکم کم استخوان در این ناحیه خواهد بود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  بیماری لثه چیست و چه علائمی دارد؟

برخورداری از بیماری پریودنتال یا از دست دادن برخی از دندان‌ها در برخی از بیماران عامل کمبود استخوان در این ناحیه را فراهم می‌آورد. بنابراین با انجام لیفت سینوس این کمبود استخوان در بیمار مورد نظر جبران خواهد شد و احتمال شکست در ایمپلنت کاهش می‌یابد. در نتیجه کسانی مستحق لیفت سینوس قبل از انجام ایمپلنت هستند که به تشخیص متخصص دارای کمبود تراکم بافت استخوانی باشند.

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

چه اقداماتی پیش از انجام لیفت سینوس لازم است؟

قبل از انجام هر نوع جراحی همچون لیفت سینوس باید نکاتی را رعایت نمایید که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

  • گرفتن اسکن توموگرافی، اشعه ایکس و عکس‌های رادیوگرافی و بررسی کردن آن توسط دندانپزشک ماهر بسیار ضروری هستند.
  • پیش از اقدام به لیفت سینوس خوردن انواع پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و دیگر خوراکی‌های مغذی توصیه می‌شود.
  • همچنین از خوردن داروهای ضد التهاب و ضد انعقاد خون حدود دو هفته قبل از انجام جراحی بپرهیزید.
  • مصرف دخانیات نیز باید از ماه قبل از انجام لیفت سینوس ترک شود.
  • نهایتاً دندانپزشک باید نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان و همچنین نوع و اندازه جراحی و ارتفاع سینوس را به شما اعلام کند.
لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

لیفت سینوس پیش از ایمپلنت

جمع بندی

افراد زیادی وجود دارند که در سنین متفاوت به دلایلی برخی از دندان‌های خود را از دست داده‌اند. ایمپلنت دندان که بیش از ۱۵ سال است رواج پیدا کرده بهترین راه برای جایگزین کردن دندان از دست رفته شما خواهد بود. همچنین در این راستا اصطلاح لیفت سینوس نیز بیشتر شنیده و مطرح شد. لیفت سینوس در واقع برای جبران حجم و ترکم استخوان مورد نیاز برای ایمپلنت دندان و آماده کردن فک برای کاشت انجام می‌گردد. مسلماً خطرات و عوارضی را نیز به دنبال داند اما قابل جبران و اصلاح هستند. بنابراین برای جلوگیری از این خطرات قبل از انجام آن با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code