اهمیت مشاوره قبل از ایمپلنت در شروع روند درمان
در این نوشته می خوانید:
گاهی درمانهای دندانپزشکی به حالت اجباری و برای از بین بردن یک عارضه حاد انجام میگردد و گاهی نیز فرد برای زیبایی به دندانپزشک مراجعه میکند. بهبود یافتن جایگاه اجتماعی افراد و ایجاد حس اعتماد به نفس، مواردی هستند که ضمن کامل شدن روند درمان ایجاد میشوند. ایمپلنت دندان یک راه بسیار خوب برای جایگزین کردن دندان از دست رفته شما است که قبل از انجام آن مراجعه به یک متخصص ایمپلنت برای مشاوره را توصیه میکنیم.
ایمپلنت دندان، جایگزین مناسب دندان های از دست رفته
زمانیکه فرد به هر دلیلی یک یا چند دندان دائمی خود را از دست میدهد، بهترین روش برای جایگزین دندان از دست رفته، کاشت دندان است. ایمپلنت دندان یک راه مطمئن و سریع برای پر شدن فضای خالی ناشی از کشیدن دندان محسوب میشود. جنس تیتانیومی ایمپلنت سازگاری بالایی با بدن نیز خواهد داشت. بعد از قرارگیری ایمپلنت تیتانیومی در استخوان فک، دوران بهبود یافتن آن حدود ۳ الی ۶ ماه به طول میانجامد. تاج مصنوعی دندان (روکش ایمپلنت) نیز پس از بهبود کامل ایمپلنت و جوش خوردن آن در فک به وسیله اباتمنت سوار بر ایمپلنت خواهد شد. جای هیچ نگرانی نیست چرا که عملکرد دندانهای کاشته شده دقیقاً شبیه دندانهای طبیعی شما هستند.
همچنین دندانهای کاشته شده هیچ آسیبی به دندانهای مجاور خود وارد نمیکنند. اگرچه این روش، به نسبت روش هایی مثل پروتز پارسیل یا بریج دندان هزینه بالاتری دارد، اما ظاهر کاملا طبیعی آن و تداعی حس دندان های فرد، آن را از سایر روش ها متمایز می سازد. لازم به یادآوری است که اگر ماندگاری ایمپلنت را در دراز مدت بسنجیم بسیار مقرون بهصرفه خواهند بود. آمارها نشان دادهاند که همواره بیش از ۹۵ درصد کاشت دندانها با موفقیت به انجام میرسند و تنها ۵ درصد باقی مانده با مشکلاتی مواجه میشوند. مراقبت در طی درمان و همچنین تبحر متخصصی که به آن مراجعه مینمایید نیز در موفقیت و طول عمر ایمپلنت دندان شما بیتأثیر نیستند.
برای دریافت ایمپلنت چه اقدامی لازم است؟
بهتر است قبل از انجام قطعی ایمپلنت به یک متخصص جراحی لثه و کاشت ایمپلنت باتجربه مراجعه کنید تا از فرآیند درمان خود مطمئن شوید. متخصص ایمپلنت معالج، شما را در این راه همراهی و راهنمایی خواهد کرد. سپس باید محیط داخل دندان معاینه شده و آن را عاری از هرگونه باکتری و پلاک ناخواسته نمود. ایمپلنت دندان باید در یک دهان سالم و پاک قرار بگیرد. همچنین باید مشخص شود که آیا بیمار استخوان کافی را برای پیوند دارد یا نیاز به پیوند جزئی استخوان نیز است. بنابراین با انجام شدن تمام این مراحل مقدماتی و اعلام قطعی دندانپزشک مربوطه مراحل زیر انجام میگیرند:
مرحله 1: خارج کردن دندان آسیب دیده
روش آتروماتیک بهترین روش برای کشیدن دندان آسیبدیده است زیرا در این حالت به استخوانهای مجاور فشار کمتری وارد شده و سالمتر میمانند. پس از آن محل دندان کشیده شده بررسی و معاینه میشود تا در صورت وجود مشکل آن را برطرف نموده و آماده کاشت نمایند. پروب اندودنتیکی یا پریودنتال وسیلهای هستند که به وسیله آنها کار کاوش در حفره دهانی را انجام میدهند. اگر حفره داخل استخوان و اطراف آن سالم باشد دندانپزشک میتواند شروع به کاشت ایمپلنت کند در غیر این صورت باید ابتدا ترمیم گردد. برطرف شدن مشکلات استخوان و لثه مسألهای بسیار بااهمیت به شمار میرود.
مرحله 2: انجام پیوند استخوان
گاهی اوقات به خاطر زخیم نبودن یا نرمی استخوان فک برای انجام عمل ایمپلنت دندان نیاز به پیوند استخوان خواهد بود. انجام پیوند استخوان سبب میشود تا پایه کاشت محکمتر گردد. گاهی اوقات نیاز بسیار جزئی به پیوند استخوان خواهد بود که در حین عمل نیز میتوان انجام داد. نیاز بودن و نبودن به پیوند استخوان تنها به وضعیت استخوان فک شما بستگی خواهد داشت.
مرحله 3: قرار گیری ایمپلنتها
در این مراحله برای دیده شدن استخوان فک برش کوچکی در لثه ایجاد میکنند. سپس ایمپلنت دندان در سوراخ کوچکی که در استخوان ایجاد شده در اعماق آن قرار داده میشود. جراج در این مرحله، لثه را با دقت و ظرافت خاصی بخیه میزند. برای جلوگیری از خالی ماندن موقت جای دندانهای کشیده شده میتوانید از پروتز موقت استفاده نمایید. پروتزها را میتوانید هنگام خوابیدن یا تمیز کردن از دهان خارج نمایید.
مرحله 4: ریکاوری کردن
استخوانسازی فرایندی است که پس از قرار دادن ایمپلنت در دهان انجام خواهد شد. سطح اتکای پرقدرتی با ادغام شدن بافت طبیعی استخوان بدن با ایمپلنت تیتانیومی به وجود میآید. زمان این فرایند برای هر فرد منحصربهفرد خواهد بود. بنابراین زمان معینی را برای آن نمیتوان تعیین کرد. اما تجربه نشان میدهد که این پروسه حدود ۶ الی ۱۲ هفته به طول میانجامد. مراجعه مدام به متخصص جراحی لثه را در این مدت فراموش نکنید.
مرحله 5: نصب نمودن اباتمنت
برای تکمیل پروسه استخوانسازی، حال نوبت به متصل کردن اباتمنت خواهد رسید. اباتمنت به عنوان یک بالشتک و کمک فنر عمل میکند و مانند یک سوکت است. اباتمنت به عنوان یک رابط در بین بخش قابل مشاهده دندان و ایمپلنت عمل مینماید. همچنین محل قرارگیری آن بالای ایمپلنت و روی خط لثه خواهد بود. حقیقتاً این وسیله به مانند یک تکیه گاه بوده که از بالا به قسمتی از روکش و از پایین به ایمپلنتها متصل گردید. نصب اباتمنت مشکل نبوده و با یک بیحسی موضعی و جراحی سرپایی قابل انجام است. درمان و بهبود اباتمنت حدود ۲ هفته به طول میانجامد تا بعد از آن تاج دندان مصنوعی (روکش ایمپلنت) را نصب شود.
مرحله 6: متصل کردن تاجهای موقت
یک تاج (روکش) موقت قبل از متصل کردن پروتز نهایی نصب میشود. ارزیابی ظرفیت بار ایمپلنت دندان بدین صورت انجام میگردد. همچنین نواحی در معرض دید، سبب رشد لثهها در اطراف ایمپلنت و طبیعیتر نشان دادن دندان میگردد.
مرحله 7: اتصالات نهایی
روکش دائمی ایمپلنت بعد از حدود سه ماه قرار خواهد گرفت؛ یعنی پس از درمان و بهبود لثه و محکم شدن استخوانها اتصالات نهایی انجام میشوند. روکش های ثابت، متحرک و ترکیبی سه نوع از این اتصالات هستند. نوع متحرک آن مانند دندانهای مصنوعی عمل میکنند. جابهجایی آنها بسیار آسان بوده و برای ترمیم یا پاکسازی روزانه بسیار مناسب است و همچنین به راحتی در جای خود قرار میگیرند. نوع ثابت آن قابل حرکت نیست و به صورت دائمی روی پایه ایمپلنت پیچ خواهند شد.
چرا مشاوره پیش از ایمپلنت مهم است؟
مسلماً قبل از هر کاری مشاوره گرفتن از یک متخصص راه را برای ما روشنتر و شفافتر خواهد کرد. بنابراین قبل از انجام ایمپلنت دندان هم باید با یک مشاوره دندانپزشک مشورت کرده و معاینه دهانی برای شما صورت پذیرد. سلامت دهان و دندان و لثهها، میزان استقامت و استحکام دندان و همچنین بافت اطراف دندان باید قبل از انجام ایمپلنت بررسی گردند. تراکم و قوای استخوان فک امر بسیار مهمی است و باید توسط یک دندانپزشک از آن مطمئن شوید. شما توسط یک متخصص ایمپلنت قبل از جراحی و شروع درمان کاشت میتوانید از تمام این خصوصیات اطمینان حاصل نمایید.
مشاوره قبل از ایمپلنت شامل چه مراحلی است؟
مرحله ۱: ابتدا باید برای بررسی سلامت دهان و دندان و همچنین سالم بودن بافت لثه و استقامت استخوان فک به یک مشاوره کاشت دندان مراجعه کنید. باید از استقامت استخوان فک مطمئن شوید زیرا کاشت دندان باید روی یک پایه مستحکم قرار بگیرد.
مرحله ۲: در این مرحله از روی تصاویر پرتو ایکس یا سی تی اسکن، متخصص ایمپلنت، دندان فرد بیمار را مورد بررسی بیشتر قرار میدهد. تصاویر سی تی اسکن به خوبی تراکم و بافت استخوان فک را نشان خواهند داد.
مرحله ۳: در مرحله سوم درباره راههای درمان بحث میشود که آیا تنها راه ایمپلنت دندان است یا راههای دیگری نیز وجود دارند. بنابراین باید تمام ابهامات در این مرحله از بین روند و بهترین روش برای شروع درمان انتخاب گردد.
مرحله ۴: در این مرحله بعد از پیدا کردن بهترین راهحل کاشت دندان، تمامی مراحل پیش رو با تمام جزئیات به بیمار شرح داده میشود. بازگو کردن دقیق مراحل بیمار را از نگرانی درآورده و جای ابهامی نخواهد گذاشت. زمان دقیق شروع درمان، مدت زمانیکه بهبود آن طول میکشد، چگونگی مراقبت از آن، تعداد جلساتی که باید فرد به دندانپزشک خود مراجعه کند و … از جمله این موارد هستند.
سوالات متداول
- از زمان مراجعه به مشاوره ایمپلنت تا تمام شدن درمان و بهبود کامل چه مقدار زمان لازم است؟
از آنجاییکه روشهای هر دندانپزشک با یکدیگر متفاوت هستند بنابراین زمان انجام آن را هم بهطور دقیق نمیتوان مشخص کرد. طبق آمار عمل پیوند حدود 2 ماه و همچنین کاشت ایمپلنت نیز بین 3 الی 6 ماه زمان لازم دارند.
- چه سوالاتی معمولاً در جلسات مشاوره ایمپلنت باید پرسیده شوند؟
تمامی ترس و نگرانی افرادی که از انجام ایمپلنت میترسند عدم آگاهی این افراد است. بنابراین با مراجعه به یک متخصص ایمپلنت هر سوالی که ابهامات ذهن شما را برطرف نموده و خیال شما را راحت کند باید پرسیده شوند.
کلام آخر
افراد زیادی وجود دارند که دندانهای خود را به دلایل مختلفی از دست دادهاند. روشهای مختلفی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته وجود داشته که یکی از بهترین راههای آن استفاده از ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان راهی بسیار مطمئن و دائمی بوده اما این نکته را باید توجه کرد که مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان از ضروریات به شمار میآیند. همچنین مراجعه به یک مشاوره ایمپلنت قبل از انجام آن بسیار امر درست و مناسبی خواهد بود.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.