پروتز پارسیل؛ مزایا و معایب

آیا تا کنون برایتان پیش آمده است که یک یا چند دندان خود را بر اثر عوامل متعدد چون کهولت سن، تصادف، زمین خوردن، پوسیدگی و غیره از دست بدهید؟ آیا می‌دانید که از دست دادن دندان تا چه اندازه روی زیبایی چهره شما تاثیری منفی می‌گذارد؟ به نظر شما بهترین و ارزان‌ترین روش جایگزین کردن دندان چه روشی است؟

همان ‌طور که می‌دانید از دست دادن دندان یکی از مشکلات طبیعی است که برای هر فرد در دوران زندگی ممکن است رخ ‌دهد. در این میان از جمله مشکلات شایع بی دندانی که به مروز زمان و عدم درمان به موقع رخ می‌دهد می‌توان به مشکل در تکلم، جویدن و ظاهر نامناسب لبخند فرد اشاره کرد. از این رو در علم دندانپزشکی روش‌های متعددی برای جایگزین کردن دندان‌ها وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توان داشتن لبخندی جذاب و زیبا را بار دیگر تجربه کرد. یکی از رایج‌ترین و پرطرفدارترین روش‌های پر کردن جای خالی دندان‌ها  انجام پروتز پارسیل است که برای در هر دو فک بالا و پایین استفاده می‌شود. اگر شما نیز به دنبال راه حلی مناسب و مقرون‌به‌صرفه برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته خود و حفظ چهره جذابتان هستید، بهتر است در ادامه با ما همراه باشید تا با پروتز پارسیل و مزایا و معایب آن آشنا شوید.

پروتز پارسیل چیست؟

اگر بر اثر عوامل مختلف یک یا چند دندان خود را از دست دهید در مراجعه به دندانپزشکی پس از انجام معاینات لازم و خواست بیمار روش‌های متفاوتی برای پر کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته پیشنهاد می‌شود که یکی از آن‌ها روش پروتز پارسیل است. در دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی پروتز پارسیل بیشتر برای بیمارانی استفاده می‌شود که تنها یک یا چند دندان خود را از دست داده باشد و به اصطلاح در شرایط نیمه بی‌دندانی قرار داشته باشد. در این صورت برای جایگذاری پروتز پارسیل، دیگر دندان‌های بیمار، عملکردی شبیه تکیه گاه داشته و موجب نگهداری پروتزها می‌شوند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  عفونت ایمپلنت

در این نوع پروتز، دندان‌ها در پایه‌ای شبیه به لثه دندان به واسطه اسکلتی از پایه‌های فلزی به یکدیگر متصل می‌شوند تا این گونه به خاطر شباهت به دندان‌های طبیعی تاثیر منفی روی چهره افراد نداشته باشند. از این رو یکی از مهم‌ترین دلیل استقبال بیماران از روش پروتز پارسیل را می‌توان پنهان ماندن آن‌ها از دید دیگران دانست.

یکی از نکاتی که هنگام انجام پروتز پارسیل باید در نظر داشت احساس ناراحتی بیمار تا چند هفته پس از انجام پروتز است. چرا که در ابتدا فرد احساس می‌کند که جسمی بزرگ و حجیم در دهان او قرار گرفته که در تکلم و ادای حروف و جویدن غذا مشکل ایجاد می‌کند. از این رو بیمار می‌بایست در طول دوره درمان در حفظ و مراقبت از پروتز پارسیل‌ها و رعایت توصیه‌های دندانپزشک همت ویژه داشته باشد، در غیر این صورت اگر حفظ و مراقبت از پروتز پارسیل‌ها به خوبی صورت نگیرد یا غذاهای سفت و چسبناک مصرف شود بدون شک پروتزها شکسته یا خم خواهند شد و روند درمان را طولانی‌تر و پرهزینه‌تر خواهند کرد.

پروتز پارسیل

پروتز پارسیل

اجزای تشکیل دهنده پروتز پارسیل

پس از آنکه دندانپزشک با توجه به شرایط بیمار و با در نظر گرفتن بودجه وی،  انجام پروتز پارسیل را به دیگر روش‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته ترجیح داد، حال می‌بایست از داخل دهان بیمار قالب‌گیری شده و به لابراتوار دندانپزشکی ارسال شود.

 پس از آن پروتزی از جنس فلز سبک، سخت و مقاوم ساخته می‌شود که دندان‌های مصنوعی به کار رفته در آن از جنس سرامیک، پلاستیک یا رزین هستند. قرارگیری دندان‌ها در رزین یا پلاستیک‌هایی به رنگ صورتی موجب می‌شود تا ظاهری شبیه به لثه طبیعی ایجاد شده و لبخند افراد را طبیعی و زیباتر جلوه دهد. به طور کلی پروتز پارسیل‌ها در سه نوع زیر ساخته می‌شوند:

  1. پروتز پارسیل اکریلی فلزی
  2. پروتز پارسیل اکریلی سیمی
  3. پروتز پارسیل تمام اکریلی
پروتز پارسیل

پروتز پارسیل

مزایای پروتز پارسیل

به طور کلی آن چه موجب می‌شود بیماران در هنگام جایگزین کردن دندان‌های خود به سراغ پروتز پارسیل بروند عبارت است از:

  1. ظاهری زیبا و طبیعی
  2. افزایش اعتماد به نفس در افراد
  3. کمک به سالم ماندن دندان‌های باقی مانده به خاطر عدم فشار به استخوان‌ها و تحلیل رفتن آن‌ها
  4. روش مقرون‌به‌صرفه برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته
  5. عدم نیاز به عمل جراحی و جایگذاری آسان به کمک دندانپزشک
پروتز پارسیل

پروتز پارسیل

معایب پروتز پارسیل

از آنجایی که هر کاری مزایا و معایب خاص خود را دارد، برای انجام پروتز پارسیل نیز می‌بایست در کنار مزایای بسیار خوب آن معایب را نیز در نظر داشت تا با دیدی آگاهانه به سراغ آن رفت. از جمله معایب این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. طی کردن پروسه نسبتا طولانی برای عادی شدن پروتز پارسیل‌ها
  2. تاثیر بر تکلم و چشایی به خاطر نحوه قرار گیری پروتز پارسیل در ابتدای درمان
  3. احتمال ابتلا به عفونت‌های دهانی در صورت عدم رعایت بهداشت
  4. امکان شل شدن پروتز پارسیل‌ها در صورت تحلیل رفتن استخوان و لثه و نیاز به مراجعه مجدد به دندانپزشک
پروتز پارسیل

پروتز پارسیل

انواع پروتز پارسیل

در صورت تمایل به انجام پروتز پارسیل سه گزینه پیش روی شما قرار دارد.:

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  هر آنچه که باید در مورد باندینگ دندان بدانید

پروتز پارسیل متحرک با چارچوب فلزی

یکی از رایج‌ترین انواع پروتز پارسیل، پروتز متحرک با قاب فلزی است که به خاطر برخورداری از قلاب‌هایی ویژه برای متصل شدن به دندان‌های مجاور از کیفیت بالاتری بهره‌مند هستند.

پروتز دندانی متحرک با گیره اکرلیک

یکی دیگر از انواع پروتز پارسیل‌ها پروتزهای متحرک با گیره اکرلیک است که به عنوان ارزان‌ترین و بهینه‌ترین پروتزهای پارسیل شناخته می‌شود. اگر چه پروتزهای دندانی متحرک با گیره اکرلیک نیز همانند پروتز با چهارچوب‌های فلزی به دندان‌های طبیعی متصل می‌شوند اما ضعیف‌تر بودن این اتصال موجب ارزان قیمتی آن‌ها شده است.

پروتز دندانی انعطاف پذیر

در انجام پروتز پارسیل‌ها ممکن است برخی از افراد حساسیت داشته باشند. از این رو دندانپزشکان پروتزهای دندانی انعطاف‌پذیر را جایگزین آن می‌کنند. از دیگر مزایای این پروتز می‌توان به گیره‌های هم رنگ با لثه این پروتز و راحتی آن اشاره کرد. البته ناگفته نماند که مزایای فوق موجب افزایش قیمت این پروتز نسبت به دیگر انواع پروتز پارسیل‌ها شده است.

سخن پایانی

بدون شک داشتن لبخندی زیبا به همراه دندان‌هایی سالم و یک دست آرزوی تمام افراد است. از این رو کلینیک‌های دندانپزشکی همواره به فکر رفع مشکلات دندان افراد هستند تا بتوانند با جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته با روش‌هایی چون پروتز پارسیل، آرزوی بیماران را برای برخورداری از لبخندی جذاب محقق کنند. پروتز پارسیل از آنجایی که بدون عمل جراحی انجام شده و هزینه مقرون‌به‌صرفه‌تری نسبت به دیگر روش‌ها دارد، طرفداران بسیاری پیدا کرده است؛ چرا که این گونه تمامی افراد با هر توان مالی قادر به انجام آن هستند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  دیابت در درمان ایمپلنت چه تأثیری دارد؟
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code