پریودنتیست کیست و چه زمانی باید به او مراجعه کرد؟

در زندگی هر شخصی ممکن است که مشکلاتی برای دهان و دندان او رخ دهد. یکی از مشکلاتی که هر فردی ممکن است در طول زندگی خود تجربه کند، بیماری‌های لثه است. این بیماری توسط پریودنتیست ها تشخیص داده شده و در نهایت درمان می‌شوند. دندان‌پزشکی از شاخه‌های مختلفی تشکیل شده است که هر یک از شاخه‌ها به بررسی مشکل حوزه خود می‌پردازند. پریودنتیست یکی از این شاخه‌ها است. در ادامه به پاسخ سوالات شما در مورد پریودنتیست کیست و چه زمانی باید به او مراجعه کرد؟ به طور کامل پاسخ خواهیم داد.

پریودنتیست کیست؟

دندانپزشکی مانند سایر رشته‌ها شاخه‌های متعددی دارد که یکی از این شاخه‌ها پریودنتیست است. این شاخه به عنوان یکی از مهم‌ترین و تخصصی‌ترین شاخه‌های دندانپزشکی شناخته می‌شود. بیماران هنگام درگیر شدن با مشکلات لثه باید به متخصصجراحی لثه یا پریودنتیست مراجعه کنند. پریودنتیست به دندان‌پزشکی گفته می‌شود که در حوزه جراحی لثه و ایمپلنت فعالیت می‌کند.

در واقع می‌توان گفت که پریودنتیست شاخه‌ای تخصصی از دندان‌پزشکی است. افرادی که در رشته دندانپزشکی قبول می‌شوند پس از گذراندن دوره عمومی دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی دوره سه ساله‌ای را جهت کسب تخصص پریودنتیست می‌گذرانند. بنابراین اگر به بیماری‌های لثه مبتلا شدید، بهتر است به پریودنتیست مراجعه کنید.

موارد مراجعه به پریودنتیست

همان طورکه پیش از این اشاره کردیم، برای انجام هر عملی که به لثه مربوط می‌شود، باید به متخصص لثه مراجعه کنید. پریودنتیست برای بهبود بیماری‌های لثه در ابتدا از روش‌هایی نظیر جرم‌گیری عمیق و اسکیلینگ استفاده می‌کند. اگر میزان عفونت بسیار زیاد باشد، این متخصص اقدام به جراحی بافت نرم لثه خواهد کرد. علاوه ‌بر درمان لثه، پریودنتیست در حوزه زیبایی لثه نیز فعالیت دارد.

پریودنتیست به جراحی‌های زیبایی نظیر افزایش طول تاج و درمان لبخند لثه‌ای می‌پردازد. بنابراین می‌توان گفت که وظیفه این متخصص امور مربوط به لثه است. در صورتی که قصد دارید به درمان بیماری‌ها یا جراحی‌های زیبایی لثه بپردازید، باید به پریودنتیست مراجعه کنید. از حوزه‌های فعالیت این متخصص می‌توان به کاشت ایمپلنت اشاره کرد. اگر فردی به هر دلیلی دندان خود را از دست داده است، برای قرار دادن ایمپلنت می‌تواند به متخصص لثه یا پریودنتیست مراجعه کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  جراحی زاویه سازی فک

پریودنتیست می‌تواند به افزایش تاج دندان یا درمان آن نیز بپردازد. این کار معمولا به دو دلیل انجام می‌گیرد. افزایش تاج دندان هم جنبه درمانی دارد و هم سبب زیبایی و نمایان شدن بیشتر دندان‌ها می‌شود. در هنگام عمل پیوند لثه و استخوان نیز می‌توانید به متخصص مراجعه کنید. به طور کلی مواردی که برای انجام آن باید به متخصص پریودنتیست مراجعه کنید به شرح زیر است:

  • جراحی لثه و دندان
  • پیوند لثه و استخوان
  • کانتورینگ بافت لثه
  • افزایش تاج دندان
  • ایمپلنت
  • تمیز کردن پاکت عمیق
پریودنتیست در تهران

پریودنتیست در تهران

بیماری لثه و علل ابتلا به آن

بیماری لثه به علل مختلفی ممکن است رخ دهد و هر یک از این بیماری‌ها در بدن فرد مبتلا، علائم خاصی را نشان خواهند داد. توجه داشته باشید که تشخیص علل ابتلا به بیماری لثه در درمان صحیح بیماری نقش بسیار مهمی دارد تشخیص نوع بیماری بر عهده پریودنتیست است. در ادامه به بررسی کامل بیماری لثه و علل ابتلا به آن می‌پردازیم.

علل بیماری لثه

یکی از مهم‌ترین علل بیماری لثه، تغییرات هورمونی است. هورمون‌ها در دوران بارداری، بلوغ، عادت ماهانه و یائسگی در حال تغییر هستند. این شرایط موجب می‌شود که لثه‌ها نسبت به حالت عادی حساس‌تر شده و فرد مستعد ابتلا به بیماری‌های لثه شود. ابتلا به برخی دیگر از بیماری‌ها نیز می‌تواند سلامتی لثه‌ها را تهدید کند. یکی از این بیماری‌ها که به طور مستقیم موجب ایجاد تغییراتی در لثه می‌شود، ایدز نام دارد. ایدز با ضعیف کردن سیستم ایمنی، لثه‌ها را در معرض بیماری قرار می‌دهد. علاوه بر ایدز، دیابت نیز ریسک ابتلا به بیماری‌های لثه و پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد.

مصرف برخی از داروها نیز می‌تواند بر ابتلا به بیماری‌های لثه تاثیرگذار باشد. بعضی از داروها سبب کاهش سطح ترشح بزاق در دهان می‌شود. بزاق نقش بسیار مهمی در محافظت از دندان‌ها و لثه‌ها دارد و کاهش آن ریسک ابتلا به بیماری و عفونت‌های لثه را افزایش می‌دهد. همچنین برخی داروها مانند داروهای قلبی عروقی و ضد تشنج موجب رشد غیرعادی بافت لثه نیز می‌شوند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  پالپ کپ (pulp cap) غیر مستقیم چیست؟

از دیگر عواملی که سبب ایجاد بیماری‌های لثه می‌شوند، می‌توان به سیگار کشیدن و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز اشاره کرد. اگر در خانواده خود سابقه ابتلا به بیماری‌های لثه را دارید، ممکن است بر اثر ژنتیک، شما نیز درگیر این بیماری‌ها شوید. سبک صحیح زندگی و مراقبت از دهان و دندان می‌تواند در کاهش ابتلا به این بیماری‌ها و عفونت لثه بسیار مؤثر باشد.

پریودنتیست در تهران

پریودنتیست در تهران

علائم و نشانه های بیماری های لثه

بیماری‌های لثه در اکثر مواقع به صورت عفونت شروع می‌شوند. علت ایجاد عفونت در لثه وجود پلاک‌های چسبنده در محل دندان‌ها و لثه است. این پلاک‌ها به مرور زمان سبب جدا شدن دندان‌ها از لثه می‌شوند. در واقع باکتری‌های مضر موجود در این پلاک‌ها سبب ضعیف شدن استخوان‌های اطراف دندان شده و لثه توانایی حفظ دندان‌ها را نخواهد داشت. توجه داشته باشید که در صورت مشاهده هر گونه علائمی حتما به متخصص پریودنتیست مراجعه کنید.

اگر علائم و نشانه‌های بیماری لثه جدی گرفته شود، در مراحل ابتدایی بیماری می‌توان از پیشرفت عفونت جلوگیری کرد. در صورتی که هیچ اقدامی جهت پیشگیری و درمان انجام نگیرد، عفونت و بیماری‌های لثه موجب ضعیف شدن استخوان فک می‌شود. از این رو فرد در مدت زمان کوتاهی بسیاری از دندان‌هایش را از دست خواهد داد. توجه به علائم ابتلا به بیماری لثه و مراجعه به پریودنتیست جهت تشخیص و بررسی، در درمان هر چه زودتر این بیماری بسیار مؤثر است. علائم ابتلا به بیماری لثه شامل موارد زیر هستند:

  • خون‌ریزی لثه‌ها در هنگام و بعد مسواک زدن
  • قرمزی، ورم کردن و حساسیت لثه‌ها
  • عقب رفتگی لثه‌ها
  • ایجاد حفره‌های عمیق میان دندان و لثه
  • لق شدن و جابه‌جا شدن دندان‌ها
  • تغییر در چگونگی قرارگیری دندان‌ها در کنار هم

توجه داشته باشید که ممکن است علائم گفته شده در شما بروز ندهد اما درگیر بیماری لثه باشید. در برخی از افراد بیماری لثه تنها بر دندان‌های آسیاب آن‌ها تاثیر می‌گذارد. در این صورت کمک گرفتن از یک متخصص درمان ریشه یا دندان‌پزشک مجرب می‌تواند در کنترل و درمان بیماری لثه مؤثر باشد.

پریودنتیست در تهران

پریودنتیست در تهران

درمان بیماری لثه

بهترین درمان برای لثه رعایت بهداشت دهان و دندان است. همچنین عدم استفاده از سیگار و دخانیات نقش بسیار مؤثری در بهبود بیماری‌های لثه دارد. درمان بیماری لثه به چند روش امکان‌پذیر است که در ادامه به این روش‌ها می‌پردازیم.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  هر آنچه که باید در مورد اپیکواکتومی (apicoectomy) بدانید

یکی از بهترین روش‌های درمان بیماری لثه جرم‌گیری است. جرم‌گیری موجب می‌شود که جرم و پلاک‌های تشکیل شده روی لثه‌ها از بین بروند. ماندگاری جرم و پلاک روی لثه موجب تحریک و در نتیجه عفونت لثه می‌شود. جرم‌گیری عمیق برای تمیز کردن عمقی دندان‌ها یکی از بهترین روش‌ها است. در این روش جرم‌های روی لثه حذف شده و مانع از ایجاد بیماری خواهد شد.

یکی از بهترین روش‌های درمان عفونت لثه، جراحی است. این روش هنگامی توصیه می‌شود که بیماری لثه شدید بوده و بافت لثه و استخوان آسیب بسیار زیادی دیده باشند. متخصصان لثه از جراحی‌های زیر به عنوان درمان بیماری‌های شدید لثه استفاده می‌کنند:

  • افزایش طول تاج دندان
  • پیوند لثه
  • جراحی فلپ
پریودنتیست در تهران

پریودنتیست در تهران

سوالات متداول

  • دلیل ابتلا به بیماری لثه چیست؟

بیماری‌های لثه معمولا به دلیل عدم توجه به بیماری‌های دهان و دندان رخ می‌دهند. همچنین در صورت بی‌توجهی شدیدتر می‌شوند.

  • آیا همیشه در هنگام بروز بیماری لثه باید عمل جراحی انجام گیرد؟

اگر بیماری در مراحل ابتدایی باشد، با جرم‌گیری نیز می‌توان از بروز شدید بیماری لثه جلوگیری کرد.

  • نشانه‌های ابتدایی بیماری لثه چیست؟

در صورتی که در لثه خود قرمزی یا التهاب مشاهده کردید، در اولین فرصت به متخصص لثه یا پریودنتیست مراجعه کنید.

سخن پایانی

بیماری‌های دهان و دندان می‌تواند زندگی فرد را تا حد بسیار زیادی تحت تاثیر خود قرار دهد. بنابراین مراجعه به متخصص در هنگام بروز بیماری بسیار اهمیت دارد. در این مقاله به بیماری‌های لثه، علل ابتلا به آن و علائم و نشانه‌های آن پرداختیم. توصیه می‌شود چنانچه هر گونه التهاب یا دردی در ناحیه لثه شما نمایان شد، حتما به یک متخصص لثه مراجعه کنید. مراجعه به یک پریودنتیست مجرب می‌تواند در بهبود بیماری‌های لثه بسیار مؤثر باشد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code