پری ایمپلنتایتیس چیست؟

ایمپلنت با اینکه یک روش بسیار مناسب برای پر کردن جای خالی دندان‌ها و دادن زیبایی به چهره است؛ اما باید به این موضوع دقت کرد که نیاز به مراقبت دارد. اگر مراقبت به خوبی انجام نگیرد فرد دچار پری ایمپلنتایتیس می‌شود. این عارضه بسیار نادر است اما درصد به ‌وجود آمدن آن صفر نیست و ممکن است برای هر فردی که ایمپلنت انجام دهد به ‌وجود آید. بروز این مشکل می‌تواند علت‌های بسیاری داشته باشد که در ادامه برایتان توضیح خواهیم داد. به ‌راستی پری ایمپلنتایتیس چیست و علت به‌ وجود آمدن آن چیست و چگونه باید درمان شود؟

منظور از پری ایمپلنتایتیس چیست؟

پری ایمپلنتایتیس از عوارض بعد از انجام ایمپلنت است. این عارضه به علت ایجاد التهاب در اطراف بافت‌های لثه دندانی که ایمپلنت شده است، به ‌وجود می‌آید. گاهی اوقات این عفونت و التهاب آنقدر شدید است که باعث درگیر شدن استخوان فک نیز می‌شود. این بیماری بسیار نادر بوده به‌ گونه‌ای که از هر ده نفر یک نفر دچار این عارضه می‌شود.

بعضی افراد بیماری ایمپلنتایتیس را با بیماری پریودنتیت اشتباه می‌گیرند؛ زیرا هر دو از طریق عفونت لثه به ‌وجود می‌آیند و علائمی چون خون‌ریزی لثه، ایجاد شیار بین لثه و دندان را خواهند داشت. اما نکته مهم این است که این دو بیماری با یکدیگر تفاوت دارند‌. تفاوتی که در این دو بیماری یافت می‌شود این است که در پری ایمپلنتایتیس میزان نفوذ عفونت و التهاب در کنار آلوئولار بیشتر است. همچنین در پریودنتیت لایه محافظتی روی استخوان وجود دارد که در پری ایمپلنتایتیس موجود نیست. همچنین  یک راه‌حل درمانی برای این دو بیماری پاسخگو نیست و هر کدام باید به صورت مجزا درمان شود.

زمانی که فرد دچار عارضه پری ایمپلنتایتیس می‌شود درمان‌های محافظه کارانه جواب‌گو نیست. به عنوان مثال رعایت بهداشت دهان، استفاده از دهان‌شویه و جرم‌گیری پاسخ‌ نمی‌دهد و انجام درمانی جز جراحی به ‌وسیله لیزر و سیستم هواسایی نتیجه‌دهنده نیست و مابقی راه‌حل‌ها به‌ صورت قطعی پاسخگو نخواهند بود.

پری ایمپلنتایتیس

پری ایمپلنتایتیس

علل بروز پری ایمپلنتایتیس

نمی‌توان گفت وجود تنها یک علت باعث ایجاد پری ایمپلنتایتیس می‌شود؛ بلکه چندین عامل با یکدیگر در ایجاد پری ایمپلنتایتیس موثر خواهد بود. متخصصین جراحی لثه و کاشت ایمپلنت معتقد هستند که بیشترین علت ایجاد پری ایمپلنتایتیس وجود باکتری‌ها غیر هوازی است که باعث ایجاد عفونت در قسمت ایمپلنت شده می‌شود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  روکش دندان در مقابل ونیر: کدام یک برای شما مناسب تر است؟

تحلیل شدید استخوان درون فک از دیگر مشکلات ایجاد پری ایمپلنتایتیس است که در اثر مصرف داروهای بیس فسفونات برای پوکی استخوان و سرطان ایجاد می‌شود. خوب است بدانید گاهی ایجاد پری ایمپلنتایتیس به‌ خاطر تکنیک جراحی است. به همین علت همیشه پیشنهاد می‌شود به بهترین دندانپزشک‌ها و متخصصین با تجربه مراجعه کنید تا بتوانند به بهترین شکل ممکن جراحی شما را انجام دهند. از دیگر عواملی که در ایجاد پری ایمپلنتایتیس بسیار موثر هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دیابت
  • باقی ماندن چسب روی ایمپلنت
  • رعایت نکردن فاصله بین ایمپلنت‌ها
  • عدم رعایت بهداشت دهان
  • زاویه داخل استخوان ایمپلنت
  • پریودنتیت
  • سیگار کشیدن
  • سرطان
  • شکست ایمپلنت
  • کیفیت نامتناسب استخوان
  • آلوده بودن وسایل و لوازم جراحی

مواردی که در بالا ذکر شد از سری عواملی هستند که باعث ایجاد عفونت لثه و پری ایمپلنتایتیس می‌شوند که در صورت داشتن هر کدام از این شرایط می‌بایست حتما به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

پری ایمپلنتایتیس

پری ایمپلنتایتیس

پری ایمپلتایتیس چه علائمی دارد؟

فردی که ایمپلنت انجام می‌دهد بعد از انجام کار ممکن است دچار تورم لثه در مکان جراحی شده شوند که این مورد طبیعی است. اما اگر بیمار با گذشت چندین روز هنوز علائم تورم، قرمزی، خونریزی لثه به همراه تب را داشته باشد به احتمال زیاد دچار عفونت لثه شده است و باید به دندانپزشک مراجعه کند. وقتی لثه دچار عفونت می‌شود ایمپلنت کاشته شده دچار لرزش و شل شدن می‌شود. این علائم بعد از گذشت مدتی خود را نشان می‌دهند و در اوایل کار بیمار متوجه آن نمی‌شود.

وقتی لثه دچار عفونت می‌شود گلبول‌های سفید و قرمز برای از بین بردن عامل عفونت‌زا به سمت محلی که دچار درد شده است می‌روند و با ترشح شدن خون به همراه عفونت و چرک مواجه خواهید شد. اگر این ترشح تداوم یابد، نشانه عفونت شدید و در نتیجه پری ایمپلتایتیس است. از دیگر علائم پری ایمپلنتایتیس می‌توان به افزایش عمق پاکت‌های دور ایمپلنت، خونریزی هنگام زدن مسواک و متورم شدن لثه اشاره کرد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  ایمپلنت ساب پریوستئال

ناگفته نماند که بروز درد بعد از انجام جراحی طبیعی است اما اگر درد تا چند روز و چند ماه ادامه پیدا کند نشانه عفونت است و باید به دندانپزشک مراجعه کرد. پس اگر بخواهیم به صورت جمعی به علائم پری ایمپلتایتیس اشاره کنیم موارد زیر را شامل می‌شود:

  • ایجاد تورم و قرمزی دور لثه
  • خونریزی طولانی مدت
  • داشتن درد و متحرک شدن ایمپلنت و حتی شکستگی آن
  • آسیب دیدن استخوان دور ایمپلنت
  • به ‌وجود آمدن خلت
پری ایمپلنتایتیس

پری ایمپلنتایتیس

راه های درمان پری ایمپلتایتیس

بعد از آنکه پری ایمپلنتایتیس توسط دندانپزشک تشخیص داده شد باید براساس میزان استخوان تحلیل شده درمان را شروع کرد. قدم اول برای درمان، پاکسازی سطوح عفونت کرده است که اهمیت زیادی دارد. بعد از آن براساس میزان استخوان تحلیل رفته دندانپزشک با کمک پیوند استخوان و جراحی به بازسازی ایمپلنت خواهد پرداخت. برای پاکسازی عفونت سطوح ایمپلنت از روش‌های جراحی یا غیر جراحی استفاده می‌شود که عبارتند از: برداشتن قسمتی از بافت عفونی، برداشتن خود ایمپلنت دندان، ضدعفونی کردن سطح ایمپلنت و درمان استخوان تحلیل رفته.

اگر دندان دچار عفونت خفیف شده باشد دندانپزشک برای بیمار داروهای آنتی بیوتیک تجویز می‌کند؛ اما اگر عفونت ایجاد شده شدید باشد نیاز به جراحی برای رفع عفونت اطراف ایمپلنت نیاز خواهد بود. ناگفته نماند که درمان پری ایمپلنتایتیس به نوع ایمپلنت به کار گرفته شده، میزان استخوان تحلیل رفته و جای ایمپلنت به کار رفته بستگی دارد که بر اساس این موارد دندانپزشک اقدام به درمان می‌کند.

پری ایمپلنتایتیس

پری ایمپلنتایتیس

سوالات متداول در رابطه با پری ایمپلتایتیس

آیا می‌توان ایمپلنت دندان‌های عفونی شده را نجات داد؟

اگر عفونت به صورت سطحی باشد با مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان است‌‌. همچنین اگر میزان عفونت و تحلیل استخوان به ‌مقدار متوسط باشد؛ لازم است تا بافت‌های نرم دور ایمپلنت با جراحی پاکسازی شده و با پیوند استخوان ادامه درمان انجام شود. اگر این عارضه در اثر عفونت شدید باشد و باعث لق شدن ایمپلنت شود، باید برداشته شده و ایمپلنت جدید قرار بگیرد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  اهمیت مشاوره قبل از ایمپلنت در شروع روند درمان

چگونه پری ایمپلنتایتیس را تشخیص دهیم؟

اولین راهی که دندانپزشک به بیمار پیشنهاد می‌کند گرفتن عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس است تا متوجه میزان استخوان تحلیل رفته شود. همچنین با کمک روش پروب هر گونه علائم ایجاد عفونت قابل تشخیص است و می‌تواند از به ‌وجود آمدن عفونت‌های شدید جلوگیری کند.

 

چه راه‌هایی برای پیشگیری از پری ایمپلنتایتیس وجود دارد؟

اولین راه برای پیشگیری پری ایمپلنتایتیس، رعایت بهداشت دهان و دندان است که اگر به خوبی انجام شود هرگز دچار پری ایمپلنتایتیس نخواهید شد. همچنین کنترل میزان جرم دندان، سیگار نکشیدن، عدم مصرف الکل و مراجعه به دندانپزشک در زمان مقرر می‌تواند به شما کمک کند دچار پری ایمپلنتایتیس نشوید.

روش‌های درمان پری ایمپلنتایتیس چیست؟

  1. جراحی
  2. درمان با کمک لیزر

مزایای استفاده از لیزر در درمان پری ایمپلنتایتیس  چیست؟

  • به صورت کامل و موثر آلودگی‌زدایی انجام می‌شود.
  • اگر بیمار دچار پری ایمپلنتایتیس خفیف و متوسط باشد وقتی درمان با لیزر انجام شود نیاز به انجام فلپ نخواهد شد.
  • درمان با لیزر رشد باکتری‌ها را متوقف می‌کند‌.

تفاوت بین پری ایمپلنتایتیس و موکوزیت اطراف ایمپلنت چیست؟

هر دو دارای التهاب در بافت‌ اطراف ایمپلنت هستند که موجب‌ ایجاد عفونت‌های شدید می‌شوند؛ اما موکوزیت‌های اطراف ایمپلنت برعکس پری ایمپلنتایتیس تنها بافت‌های نرم را درگیر می‌کند و به بافت‌های سخت آسیب نمی‌رساند. همچنین اگر به ‌موقع تشخیص داده شود، بدون انجام جراحی درمان خواهد شد.

کلام پایانی

همان طور که بیان کردیم فردی که ایمپلنت انجام می‌دهد برای جلوگیری از خطر ابتلا به پری ایمپلنتایتیس باید به دو گزینه بسیار اهمیت دهد. گزینه اول مراجعه به دندانپزشک باسابقه و کارآمد که بتواند کار ایمپلنت را به خوبی انجام دهد و فرد دچار پری ایمپلنتایتیس نشود، گزینه دوم رعایت بهداشت دهان و دندان است. فرد نباید بگذارد اطراف ایمپلنت غذا تجمع کند که اگر رسیدگی نشود باعث ایجاد التهاب و در نهایت پری ایمپلنتایتیس می‌شود. ناگفته نماند که اگر کسی دچار این عارضه شد جای نگرانی نیست زیرا راه حل‌های درمان برای آن وجود دارد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code